amya tohumu, içerdiği; C, B ve K vitamini, potasyum, folik asit ve kalsiyum bakımından oldukça zengin bir besin. Habertürk'ten Ceyda Erenoğlu'nun haberine göre zengin lif içeriğine sahip olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş, son zamanlarda araştırma konusu olan bamya tohumunun sağlığa yararlı yönleriyle ilgili önemli bilgiler veriyor. İşte bamya tohumunun faydaları...
BAMYA TOHUMUNUN KULLANIM ALANLARI
-Bamya tohumunda bulunan lif, vücutta bağırsak ve midenin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.
-Özellikle diz ağrısı, dizde sıvı kaybı, kireçlenme ve menisküs gibi dizle ilgili rahatsızlıkların tedavisinde doğal fitoterapik bir bitki olarak değerlendiriliyor.
-Düzenli olarak bamya tohumu tüketmek; reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarının önüne geçilmesine destek olarak midenin sindirimini kolaylaştırıyor.
-Yüksek posa içeriği sayesinde uzun süre tokluk hissi veriyor ve zayıflamaya yardımcı bir besin olarak değerlendiriliyor.
-Yapılan deneylerde bamya tohumu özlerinin farelerin kan akışında antioksidan, anti-stres etkisine sahip olduğuna dair kanıtlar bulunuyor. Bamya tohumu özü stres düzeylerini yönetmeye ve ruh sağlığının iyi olmasına katkı sağlıyor.
Çorbalarda Bamya Tohumu: Çorbalarınıza bamyanın sadece tohumlarını veya küçük dilimlerini ekleyerek daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.