Giriş Tarihi: 20.05.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 20.05.2024
14:30
Kanseri mıknatıs gibi çeken besin! DNA yapısını tamamen bozuyor...
Vücudumuz her gün çeşitli hücresel süreçlerin bir yan ürünü olarak serbest radikaller üretir. Bu elektron yüklü parçacıklar, DNA'mıza zarar verebilirler. Yaşlanmayla birlikte artan hücre hasarı ve doku dejenerasyonu ile birlikte, oksidatif stres de ortaya çıkar. Oksidatif stres, kanser hücrelerinin oluşumunu ve yayılmasını teşvik edebilir. Ancak bazı gıdalar, serbest radikallerin DNA'ya zarar verme etkisini nötralize ederek oksidatif stresle savaşabilir. Bu gıdaların başında meyve ve sebzeler gelir çünkü içerdikleri antioksidanlarla bilinirler. Bununla birlikte, kanserojen gıdaların tüketilmesi kanser riskini artırabileceğinden, bu tür besinlerden uzak durmak önemlidir.