101 Optimal Life Foods' kitabının yazarı David Grotto, renklere göre sebze ve meyvelerin yararlarını sıraladı. YEŞİL: Yeşiller kanser önleyici etkiye sahip fitokimyasallar içerir; isotiyosiyanat gibi. Aynı zamanda lutein ve zeaksantin adında iki önemli antioksidan da içeren yeşiller, makula dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı olarak da bilinen bir retina hastalığı) riskini azaltmasıyla bilinir. SARI: Sarı renkli besinler tam bir C Vitamini deposudur ki o da yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu gibi bazı serbest radikallerin neden olduğu cilt hastalıklarına da iyi gelir. TURUNCU: Beta karoten içeren turuncu besinler bağışıklık sisteminin yardımcısıdır. Turunçgiller ailesindeki meyveler ağız sağlığını da korur. KIRMIZI: Kırmızı besinlerde kansere karşı etkili olduğu bilinen likopen ve DNA zedelenmelerini azaltan ellagic asit bulunur. Grotto, kırmızılar hakkında şunları söylüyor: 'Flavonoid'ler (çilek ve kirazda çokça bulunur) antioksidan savunma sistemini besleyen maddelerdir. Hücreleri korur ve hatta hücrelerin yaşlanmasını geciktirir.' MAVİ VE MOR: Üzüm türleri ve mor lahana antosiyanin içerir. Antosiyanin renk pigmentidir ama aynı zamanda hücreleri oksidatif etkiden koruması ve yaşlanmayı geciktirmesiyle bilinir. Grotto'ya göre besinlerin renginin koyu olmasını sağlayan bileşenler aynı zamanda kanser önleyici etkiye sahip. Karnabaharda bulunan sulforafan adlı madde de kanser riskini düşürmeye yardımcı. BEYAZ: Kum soğan, taze soğan ve sarımsak, alisin ve kuersetin adlı iki adet bileşen içeriyor ki her ikisi de kalp hastalıkları riskini azaltıp bağışıklık sistemi fonksiyonlarını kuvvetlendiriyor.