Taze taze tükettik, pastalarımızı ve tatlılarımızı süsledik, suyunu içerek hafifledik. Uzmanlar ise faydalarını saymakla bitiremedi. Sağlığımız için önemi büyük olan ananas, içinde vücudumuz için gerekli vitamin ve mineralleri bolca bulundurur.
Ananasın büyük bir bölümü sudur ve kalorisi oldukça düşüktür. Yağ içermez. Antioksidan bir koruma sağlayarak, vücuttaki zararlı maddelerin atılımını hızlandırır. Meyve olarak veya suyu sıkılarak tüketilebilen ananas, kanserden tansiyona, gripten, sindirim sorunlarına kadar çok sayıda hastalığa derman olur.
NEZLEYE ŞİFA
Kan dolaşımını hızlandıran ananas, hem tansiyonu hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkilidir. Bu özelliği sayesinde cinsel yaşamın ömrünü uzatır. Soğuk algınlığı hastalığının ise doğal ilacıdır. Suyu, nezleye ve yüksek ateşe iyi gelir. Vücudumuzda ateşlenme olduğu zaman ananas suyunun içilmesi faydalı olur. Ayrıca boğaz iltihaplanmasını engeller ve stresin önüne geçer. İçerdiği C vitaminiyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Ananas, hemoroide, yaraların iyileşmesine, mide asidinin düzenlenmesine de yardım eder. Kemik erimesini ve kireçlenmeyi önler. Tıbbi araştırmalara göre, eskiden beri insanlar, boğaz ağrısı ve öksürüğü ananasın içerdiği "protein mayasıyla" gidermeye çalışmıştır.
TÜKETİRKEN DİKKAT EDİN
Ananas alırken, meyve üzerinde bulunan yaprakların taze ve koyu yeşil renkte olmasına dikkat edilmelidir. Kokusu, ananasın olgunlaştığını gösterir. Dış yüzeyindeki renkler canlı olmalıdır. Olgunlaşmasını tamamlayan ananasın dış yüzeyi bir bıçak yardımıyla kolaylıkla soyulabilir. Silindirik bir yapısı olduğu için ananası halka halinde dilimlemek daha iyi olur. Tüketilirken ölçüyü kaçırmamak ise büyük önem taşır. Ananas, kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Uzmanlar, K vitamini eksikliği olanların ve kan pıhtılaşmama sorunu yaşayanların asla ananas tüketmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.