Doğal mutfağın her türlü hastalıktan koruduğuna inanan bir beslenme uzmanıyım. Tabletler, bitkisel adı altında üretilen destekler, ilaçlar ve gereksiz kullanılan antibiyotiğe sıcak bakmadığımı da söylemeliyim.
Kendi mutfağımda bitkilerin içerdiği ilaçlar kadar etkili doğal bileşenlerin sağlığıma katkılarından yararlanıyorum. Bu sebeple bilimin tüm önemli araştırmalarından elde ettiğim bilgilere dayanarak bazı taze sebzeleri, bazı geliştirdiğim özel kürleri, bazı tohumlardan elde edilen soğuk sıkım yağları ve birçok baharatı mutfağımda her daim mevcut tutuyorum.
HAZIMSIZLIĞA MEYAN KÖKÜ
Mide ekşimesi reflüye, mide yanması ve devam etmesi gastrite geçişi kolaylaştırmaktadır. Hazımsızlık ise yiyeceklerin mideden boşalmasını zorlaştırarak sindirim problemlerinin de açığa çıkmasını sağlamaktadır. Mide sorunlarına doğal en iyi çözüm meyan köküdür. Meyan kökünde bulunan glizisirizin adlı süper doğal bileşen mide ilaçlarından bile etkilidir. Meyan kökü ayrıca öksürüğü yumuşatır ve stresi de azaltır. Öğle ve akşam yemeklerinden sonra bir küçük su bardağı meyan kökü çayı tüm mide sorunlarının giderilmesinde etkindir. Ancak karaciğer, böbrek ve kalp hastaları ve hamilelerde kullanımını önermediğimi belirtmeliyim.
HAFİF DEPRESYONA SARI KANTARON
Mevsim değişiklikleri olan sonbahar ve ilkbaharda meydana gelen duygu durum değişiklikleri, kadınların menstüral dönemlerinde yaşadığı duygusal sıkıntılar, yorgunluk yaşayanlar ve genel olarak hafif depresyon belirtileri gösterenler için mucize bir bitki var. Adı sarı kantaron. Hypericum perforatum adıyla bilinen bu bitki hem antidepresan hem de enfeksiyonlara karşı koruyan doğal bir etkiye sahip. Sarı kantaron bitkisini, sıcak suda çay şeklinde günde bir kere bir tatlı kaşığı tüketmek depresyona birebir diyebilirim. Hamile ve emziren annelerin kullanmamasını, depresyon ilacı alanların sarı kantarondan uzak durması gerektiğini belirtmeliyim.