Vücutta kalsiyum eksikliğinin görülmesi ise beraberinde pek çok sağlık sorununa yol açabilir. Kaslarda kramp ve güçsüzlük, kemiklerin kolay bir biçimde kırılması, kemik erimesi ve iştahsızlık gibi sorunlar meydana gelebilir.
Kalsiyum depolarını doldurabilmek için ise keçiboynuzundan faydalanılabilinir. Keçiboynuzu bir diğer adıyla harnup, baklagiller familyasından olan bir bitkidir.
KAN ŞEKERİNİN DENGELENMESİNDE ROL OYNAR
Keçiboynuzunun şeker oranı düşüktür. Bu sayede kan şekerinin dengelenmesinde rol oynar. Keçiboynuzu bu içeriği sayesinde diyabet hastası olan kişiler için faydalı bir besindir.
SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN YARARLIDIR
Keçiboynuzu tüketimi, sindirim sisteminin düzgün bir biçimde çalışmasında etkili bir besindir. Kabızlık ve ishal gibi sindirim sorunlarına karşı iyi gelir.
İSHALE KARŞI FAYDALI
Antimikrobiyal etkisi bulunur. Böylece ishal probleminin azalmasına yardımcı olur.
KEÇİBOYNUZUNUN TÜKETİMİ İSE…
Keçiboynuzu çiğ olarak tüketilmesinin yanı sıra kabuğunun kurutulmasıyla birlikte un şeklinde de tüketilebilir. Keçiboynuzunun tozu, süte ilave edilebilinir ya da pekmez şeklinde de tüketilir. Keçiboynuzunun faydalarından yararlanabilmek için ise günde en fazla 2 ila 3 adet olacak biçimde tüketilebilinir.