Yeni sezonda 'Ben Bu Cihana Sığmazam' adlı diziyle ekranlara dönecek olan usta oyuncu Oktay Kaynarca, sosyal medyada mutlu, başarılı ve mükemmel görünenlerin aslında 'ördek sendromu' yaşadığını belirterek, "Sadece mükemmel olmaya zorlayan mükemmel olmayanı dışlayan bir hayatı, bu hayatın dayatmalarını yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.
"YENİ OKUDUM, ÇOK İLGİMİ ÇEKTİ"
57 yaşındaki sanatçı, "Yeni okudum, çok ilgimi çekti ve paylaşmak istedim" diyerek, 1.7 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından 'ördek sendromu' ile ilgili dikkat çeken mesaj yayınladı. Kaynarca'nın kısa sürede gündem olan gönderisine binlerce beğeni ve çok sayıda yorum geldi.
"MUHTEŞEM KARELER İÇİNDE KAYBOLUYORUZ"
Ördek sendromu... İnsanların sosyal medya vs gibi alanlarda sürekli başarılı mutlu ve her şeyi kolay, basit olarak elde etme, anlatma haline verilen admış. İnsanlar gerçekten göründüğü kadar mutlu, zengin, başarılı, rahat ya da mükemmel mi?
Hepimiz olmayı istediğimiz, başkalarının da olduğunu zannettiğimiz muhteşem kareler içinde kayboluyoruz.
Ördek misali. Suyun üstünde çok zarifçe ve huzurla süzülen ördeğin, görünmeyen su altındaki ayaklarının aslında ne kadar çok çaba sarfettiği gerçeği.