İki kızı ve bir oğlu olan üç çocuk babasıRafet El Roman,verdiği röportajda 10 yıl önce kısırlaştırma ameliyatı olduğunu itiraf etmişti. 55 yaşındaki sanatçı, "Artık çocuğum olmayacak" demişti. El Roman, gelen eleştiriler üzerine de açıklama yapmıştı.
Rafet El Roman, "Bir daha çocuk sahibi olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı vermişti:
Bunu ilk defa size açıklıyorum. Benim artık çocuğum olmayacak. 6 yıllık hayat arkadaşım Yeşim Hanım'dan oğlum Edvan doğduğu zaman kızlarım psikolojik olarak zor bir süreç yaşadı.
Annem de beni bu konuda uyardı. Biz de aile toplantısı yaptık. Kızlarım kardeşlerim ve annemle konuşarak, tıbbi olarak kendi tercihimle bunun önlemini aldım. Evlatlarım ve ailemin huzuru için bunu gönüllü olarak yaptım.
Şimdilerde kendisinden 24 yaş küçük Yasemin Gergeç ile yaşadığı aşkla konuşulan Rafet El Roman, gelen eleştiriler üzerine sessizliğini bozmuştu.