"Çukur" dizisinde hayat verdiği 'Efsun' rolüyle son dönemde adından sık sık söz ettiren ünlü oyuncu Damla Sönmez, 'Uzun Hikaye' filminin çekimleri sırasında tanıştığı Ushan Çakır ile 2012'de aşk yaşamaya başlamıştı. Damla Sönmez, "Doğru insanı bulduğuma inanıyorum, o benim hayat arkadaşım" dediği Ushan Çakır ile 2018 yılında da nişanlanmıştı.
Herkesin evlenmesi beklenen ünlü çiftten kötü haber gelmişti. Gözde aşıkların 9 yıllık ilişkisinin sona erdiği ortaya çıkmıştı.
Geçtiğimiz aylarda şarkıcı Murat Boz'la adı aşk dedikodusuna karışan Damla Sönmez, "Hayatınızda biri var mı?" sorusuna; "Bir şey yok olsa zaten sizden kaçamayacağız gibime geliyor" şeklinde yanıt vermişti.
Liseden sonra Paris Sorbonne Üniversitesi'nde başladığı tiyatro eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde burslu olarak tamamladı.
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yarı zamanlı 2 yıl keman, 1 yıl da piyano dalında öğrenim gördü. New York Black Nexxus Academy'de Stuart Burney ile çalıştı.
Pürtelaş'ın "Constellations/Parçacıklar" adlı oyunu, 2012 yılında Tiyatro Yanetki'nin "Yalnız Batı" adlı oyunuyla başlayan, sonrasında 2014 yılında "Savaş" oyunuyla devam eden profesyonel tiyatro hayatının üçüncü oyunudur. "Savaş" oyunundaki rolü ile Yeni Tiyatro Dergisi'nden "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü almıştır.