Sofra Dergisi tarafından Türk Telekom sponsorluğunda düzenlenen 'Sofra ile Gastronomi Buluşmaları'nın ilkinde, İstanbul'un nostaljik lezzetleri SUPA'da bir araya geldi. Türkiye'nin güvendiği tariflerin adresi Sofra Dergisi, Türk Telekom sponsorluğundaki 'Sofra ile Gastronomi Buluşmaları'nın ilkinde, İstanbul'un zengin lezzet haritasını aynı çatı altında buluşturdu ve konuklarını şehrin nostaljik tatları arasında unutulmaz bir yolculuğa çıkardı. Sofra Dergisi yazarları, gastronomi dünyasının duayenleri ve sosyal medyanın sevilen isimlerinin katıldığı buluşmada konuklar, Suriye Pasajı'ndaki SUPA'da, mekanın yaratıcısı mimar/sanatçı Erdoğan Altındiş'in kendi hayat serüvenini yansıttığı 'Özlem/İçimizdeki Çocuk' sergisini Şekerci Cafer Erol'un akide şekerleri eşliğinde gezerken içlerindeki çocuğa dokunma fırsatı da buldular. Nedim Atilla'dan 'Şiir Tadında İstanbul', Sevim Gökyıldız'dan 'Markiz'den Rejans'a eski Beyoğlu', Nazlı Pişkin'den 'Boza, Turşu ve Esnaf Geleneği'ni dinleyen konuklar, Ahmet Örs'ün anlattığı Baylan Pastanesi'nin hikayesi eşliğinde de Baylan'ın efsane lezzeti 'Kup Griye'yi tattı. İstanbul'un sevilen sokak lezzetlerinden 'Nohutlu pilav' ise Şefika Günyel'in ellerinden Teremyağ'lı yorumuyla güne eşlik etti. Koska'nın helvalarından Güler Osmanlı Mutfağı'nın şerbetlerine, Sevda Gazozcusu'nun rengarenk gazozlarından bozaya, badem ezmesinden sokak simidine, paskalya çöreğinden topiğe, Kanlıca yoğurdundan Sarıyer böreğine dek İstanbul'un nostaljik lezzetlerinin tadıldığı buluşmada konuklar keyif ve lezzet dolu bir gün geçirdiler. AHMET ÖRS, ŞEBNEM FELEK, ESRA DÜZDAĞ ATEŞ , MİNE NARTOP SELMA ŞEN, ESRA DÜZDAĞ ATEŞ, GÖNÜL PAKSOY, TÜLİN DOĞRUER MİNE NARTOP, MAHMUT SAKLI, ESRA DÜZDAĞ ATEŞ Güler Osmanlı mutfağı şerbetleri NEDİM ATİLLA SEVİM GÖKYILDIZ NAZLI PİŞKİN NEDİM ATİLLA AHMET ÖRS SEFİKA GUNYEL SEFİKA GUNYEL SEFİKA GUNYEL SEVDA GAZOZCUSU SUPA DERGİ TOPİK