Lübnanlı sanatçı Julia Boutros'un, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamı ve Arap ülkelerinin liderlerinin sessizliğini hedef alan etkileyici sözlere sahip şarkısı yeniden gündem oldu.
Daha önce de benzer nitelikte şarkılar yapan Boutros, Arapların ayağa kalkması gerektiğini ve zulme dur demesi gerektiğini, "Milyonlar nerede? Arap öfkesi nerede? Allah bizimledir. Siyon çocuklarından güçlüdür" isimli şarkısında haykırıyor.
DİRENİŞE ÖVGÜ
7 Ekim'den bu yana Gazze'de bir zulüm fırtınası estiren İsrail'e öfke her alanda büyüyor. 1 Nisan 1968 doğumlu Lübnanlı şarkıcı Julia Boutros, Filistin'de İsrail eliyle gerçekleştirilen ve yıllardır süren sistematik soykırımı anlatan şarkısı büyük beğeni topladı.
Arap coğrafyasının sessizliğinin de eleştirildiği şarkıda, Gazzelilerin, Siyonist zulme boyun eğmeyeceği ve zaferin geleceği çarpıcı sözlerle vurgulanıyor.
"ARAP ÖFKESİ NEREDE?"
Zaferin vurgulandığı ve Filistinlilerin bütün zorluklara rağmen Filistinlilerin yılmayacağının belirtildiği şarkıda şu sözler yer alıyor:
"Milyonlar nerede? Arap milleti nerede? Arap öfkesi nerede? Arap kanı nerede? Arap şerefi nerede? Milyonlar nerede? Allah bizimledir. Siyon çocuklarından daha güçlü daha büyüktür.
Assın öldürsün, gömsün kabre koysun, yurdum boyun eğmez. Kırmızı kanım, limon tadında yeşil sular. Allah bizimledir. Siyon çocuklarından daha güçlü daha büyüktür."
"BOYUN EĞMEYİZ"
"Assın öldürsün, gömsün kabre koysun, yurdum boyun eğmez. Devrimlerin ateşi yanarsa kazanan biziz. Şu sinemde duran kalbim zırhlardan daha güçlüdür. Makinalı tüfekler göğsüme ateş eder. Soruyorum kardeşlerim nerede? Yaz ey zaman, devrim imandır, devrim unvandır."
DİRENİŞE ŞARKILAR YAZDI
Julia Boutros 1 Nisan 1968'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta doğdu. Sabre ve Şatilla katliamları olmak üzere İsrail'in bölgede yaptığı birçok zulme yakından şahitlik etti. Sanat hayatı boyunca, Lübnan ve Filistin direnişini öven şarkılar kaleme aldı. Boutros, Lübnan başta olmak üzere Arap coğrafyasında oldukça sevilen bir isim.