1.) Kanadı Kırık Melek'in Kanadına Takılanlar – Rukiye Türeyen – Egemen Yayınları
Yürek dağlar engellilerin durumları; hep acınarak bakılır. Bir işe yaramaz sanılır. Şimdi sizlere kendimden bahsedeceğim. Kararı siz verin, işe yarıyorlar mı yoksa yaramıyorlar mı? Engelli bir birey öncelikle kendiyle ve bedeniyle barışık olmalı ki; yaşadığı zorluklara göğüs gerebilsin. Üç aylıkken geçirdiğim menenjit bir diğer adıyla havale nedeniyle beden sağlığından yoksun biriyim. 37 yaşındayım ve kendimi bildim bileli kendi ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum... İhtiyaçlarımı, kardeşlerim ve annem gideriyor. Babam, akciğer kanseri nedeniyle vefat etti. Annem, 7 yıl önce iki beyin ameliyatı geçirdi. Yine de biz çocukları için, ayakta duruyor. Hikâyeler senaryolar yazıyorum. Bu kitap benim ilk kitabım. Kitabımda dört hikaye, bir oyun, bir skeç, bir senaryo, bir de mektup var. Çoğu zaman kitaptaki kahramanların yerine kendimi koyuyorum. Bilgisayar başında yazdığım karakterlerin bedenlerini kendi bedenim gibi kullanıyor, kendi bedenimde sergileyemediğim özgürlüğü o karakterlerin üzerinde sergiliyorum.
2.) Şeker Portakalı – Jose Mauro De Vasconcelos – Can Yayınları
Vasconcelos'un kuşaktan kuşağa aktarılan kitabı Şeker Portakalı 50 yaşında, dalından koparılmış bir portakalı andıran özel tasarımıyla ve özgün çizimlerle karşınızda.
3.) Buz Ejderhası – George R. R. Martin – Epsilon Yayınevi
Küçük ve cesur bir kız olan Adara buz ejderhasını ilk kez ne zaman gördüğünü hatırlamıyordu. Sanki ejderha hep orada, hep onun hayatındaydı. Diğer çocuklar soğuktan kaçarken Adara karda oynar, buz ejderhasını uzaktan izlerdi. Soğuktan korkmuyordu. Kış çocuğuydu o, atalarının bile hayatlarında gördükleri en korkunç kışta doğmuştu. Dört yaşındayken ejderhaya dokunabildi. Beş yaşındayken onun geniş, soğuk sırtına ilk defa bindi. Sonra, yedi yaşına bastığında, sakin bir yaz günü, kuzeyden gelen ateş ejderhaları Adara'nın yaşadığı huzurlu çiftliğe saldırdı. Burayı sadece bir kış çocuğu ve onu seven buz ejderhası koruyabilirdi. Filme de uyarlanacak olan BUZ EJDERHASI, kaçırılmayacak, arşivlik bir eser.
4.) Dijital Fark – W. Russell Neuman – The Kitap
"Bu önemli bir kitap. İletişim araştırmalarında yükselen bir şahsiyet olan W. Russell Neuman, teknoloji, kültür, kurumlar, ticaret ve sosyal evrim etkileşimini inceleyerek, dijital çağda iletişimin yapısını ve dinamiklerini isabetli bir şekilde gözler önüne seriyor. Analizi deneylerle desteklenmiş ve kuramsal açıdan anlamlı."
-MANUEL CASTELLS, Southern California Üniversitesi-