Ekvadorlu bir çikolata markası, ürünlerinin bu birkaç ürün arasında yer aldığını iddia ediyor, ancak en pahalı tekliflerinin fiyatının gerçekten haklı olup olmadığına karar vermek sonuçta tüketiciye kalmış durumda.
To'ak çoğunlukla "dünyanın en pahalı çikolatası" olarak değerlendiriliyor. Bunun sebebi ise; 50 gramlık küçük çikolata barları bar başına 490 dolara yükselen fiyatları.
Şirketin kurucu ortağı Jerry Toth, şirketin blogunda "Bize kalsaydı, dünyanın en değerli çikolatası olarak anılmayı tercih ederdik" diye açıkladı.
.
Her şeyden önce, şirket yalnızca 2009 yılında soyu tükenmiş olarak sınıflandırılan eski bir çeşit olan "en iyi Nacional" kakaoyu kullanıyor. Sadece 14 çiftlikten toplanan nadir bir kakaoyla üretiliyor.
Şirketi kuran kişiler, Piedra de Plata Vadisi'nde dünyanın en eski kakao bahçelerinden bazılarını bulmayı başardılar. Bunlardan bazılarının daha sonra DNA analiziyle %100 Nacional kakao olduğu doğrulandı.
Çikolatayı ahşap fıçılarda olgunlaştırırken de benzer bir süreç yaşanıyor. Katı formda bile çikolatanın ağaçtan tat ve aroma çıkarma konusunda ilginç bir avantajı var: Kakaoda doğal olarak bulunan emici yağlar.
Üretilen çikolatayı farklı türdeki fıçılara ve ayrıca Ekvador ahşap kaplarına çeşitli zaman dilimlerinde koyarak bir dizi yaşlandırma tekniğini denedi.
Şirket ayrıca çikolatasını Kamboçya Kampot biberi, Ekvador Palo Santo ağacı veya Galapagos portakalı gibi aromatik bileşiklerle karıştırıyor ve sürekli olarak çikolatasının lezzetini arttırmanın yeni yollarını deniyor.