Sizler için yemek pişirirken en sık yapılan hataları derledik. Siz de en az birkaç kez bu hataları yapmışsınızdır... Bu ufak görünen hataların yemeğinizin tadını ve kalitesini etkileyeceğini unutmayın... MAKARNAYI HAŞLADIKTAN SONRA SOĞUK SUYLA DURULAMAK Bu, makarna üzerinde tam da bir 'soğuk duş' etkisi yaratıyor; vitaminini, besin değerlerini ve lezzetini kaydediyor. İşin doğrusu, makarna suyunu süzüp sosla karıştırmak. Sosunu içine çeken makarnalarınız daha leziz ve yine tane tane olacaktır. FARKLI YİYECEKLERİ AYNI ANDA KIZARTMAK Yiyecekleri kızartırken yerden kazanmayı istemek normaldir. Ama bunu yaptığınız zaman her şeyi beraber kızartmak daha uzun sürebilir ve bazı yiyecekler diğerlerinin tatlarını emebilirler. MALZEMELERİ DOĞRU ÖLÇMEMEK Tarifler her zaman yemeğin hazırlanışı için ölçüler verir. Bu ölçüler sonuçta ortaya çıkacak yemek için esastır. Bazı tatların yemeğinizde ağır basmasını istemezsiniz. AŞIRI PİŞİRMEK Doğru zamanlama lezzetli yemekler için esastır. Bazen aşırı pişirmek bütün yemeği bozabilir ve emekleriniz boşa gider. Birçok tarifin kendine has pişirme süresi vardır, en iyi sonuçlar için bu rakamlara uyun. DÜŞÜK KALİTELİ ÜRÜNLER KULLANMAK Malzemelerinizin kaliteli olması yemeğinizin lezzetini garantileyecek. Her zaman indirimde ürünler bulabilirsiniz, ama en ucuz her zaman en lezzetli olmayacak. Daha güçlü lezzetler için kaliteli malzemeler kullanın. SEBZELERİ YIKAMAMAK Bu diğer ürünlere nazaran sebze ve meyveler için yapılması gereken önemli bir nokta. Unutmayın, bir çok sebze ve meyve pestisitlerle spreylenir, ve mutfağınıza gelene kadar bir çok kişinin ellemesi yüzünden üzerinde bir çok mikrop taşır. FARKLI MALZEMELER KULLANMAK Tam tamına ihtiyacımız olan malzemeyi her zaman el altında bulundurmayabiliriz, bu durumda genelde yerine başka bir malzeme kullanırız. Bu yemekleri mahvedebilecek çok genel bir hatadır.