Uzmanlar bol bol lifli gıda tüketmemiz gerektiğini vurguluyorlar. Lifli yiyecekler tüketerek hızla zayıflayacağınız gibi aynı zamanda birçok hastalıktan da korunmuş olursunuz. Lifli gıdaların diğer önemli bir yararı da, kolesterolü düşürücü etkisini safra asitlerini bağlayarak diyetteki toplam yağ ve kolesterol alımını düşürerek, daha uzun süre doygunluk hissi yaratır. Bu fonksiyonu da, bir ölçüde besin alımının azalmasını sağlar. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki lifli gıdalar tüketmek kolesterolü düşürdüğü için kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini %9 oranında düşürüyor. Her gün 7 gram lif tüketmek felç geçirme riskini %7 azaltıyor. Ayrıca karmaşık diyet programları yerine günlük besinleriniz arasında ihtiyacınız kadar lifli besin eklemenin daha fazla kilo verdirdiği de araştırmacılar tarafından kanıtlanmış bir gerçek. İşte mutlaka beslenmenizde yer vermeniz gereken lifli gıdalar… Antep fıstığı Portakal Kuru incir Kakao Enginar Bulgur Mısır Tahıl Yulaf ezmesi Badem Tatlı Patates Muz Brokoli Bezelye Avokado Nar Elma Soya Fasulyesi Armut Havuç Çilek Dut Böğürtlen Hindistan cevizi Bamya Kabak Brüksel Lahanası Şalgam Patlıcan Kereviz Müsli Kepekli makarna