Son dakika haberi: Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), devleti ele geçirmek ve hükümeti devirmek amacıyla yürüttüğü operasyonlarda, siyaset, yargı ve medyayı birer araç olarak kullandı. 17-25 Aralık sürecine giden yolda, örgütün medya manipülasyonları ve yargı kumpaslarının yanı sıra, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile kurduğu temaslar dikkat çekti.
Bu üçgenin siyasetteki etkisi, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün kritik isimleriyle gerçekleştirdiği görüşmelerle daha belirgin hale geldi. Medya üzerinden yürütülen algı operasyonları ise toplum nezdinde kutuplaşmayı artırarak FETÖ'nün sinsi planlarını destekledi.
ABD İMAMIYLA İLK ZİYARET
26 Ocak 2012'de FETÖ'nün ABD imamı Faruk Taban ve beraberindeki heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Bu ziyaretten sadece 12 gün sonra, 7 Şubat 2012'de, FETÖ'cü savcı Sadrettin Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve ekibini ifadeye çağırarak kritik bir operasyona imza attı.
DARBEDEN 14 GÜN ÖNCE ABD TEMASI
2 Aralık 2013'te CHP, 37 yıl sonra genel başkan seviyesinde ABD'ye bir ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün ABD imamı Faruk Taban tarafından düzenlenen bir kahvaltı programına katıldı. Bu temasın ardından, 17 Aralık 2013'te, firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın başlattığı yargısal darbe girişimi ülke gündemine oturdu.
YASADIŞI KAYITLARI DİNLETTİ
17-25 Aralık sürecinde başarısız olan FETÖ, medya üzerindeki etkisini artırarak manipülasyonlarını sürdürdü. 9 Şubat 2014'te kurulan Karşı Gazetesi üzerinden yasa dışı ses kayıtları yayımlandı. Gazetenin Ankara Temsilcisi İlhan Taşçı, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ardından Kılıçdaroğlu, 25 Şubat'ta bu kayıtları Meclis Grubu'nda dinleterek gündem oluşturdu.