15 Temmuz şehitlerinin hikayeleri gözyaşlarına boğdu: Türk milleti sizi asla unutmayacak
15 Temmuz 2016'da Türk milleti, hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Tarihte eşine az rastlanacak bir direniş örneği sergileyen Türk milleti, ülkenin istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıktı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokaklara ve meydanlara akın eden halk, FETÖ'cü hainlerin kirli emellerini bozguna uğrattı. 15 Temmuz gecesi, vatanına sahip çıkan şehitlerimizi bir kez daha anarken, kahramanlarımızın acısını her daim yüreğimizde hissedeceğiz! İşte gözyaşlarına boğan 15 Temmuz şehitleri hayat hikayeleri
42 yaşındaki Vahit Kaşçıoğlu kaynakçılık yapıyordu. 15 Temmuz gecesi, o da arkadaşlarıyla birlikte sokağa çıktı, direnişe geçti. İstanbul Tuzla gişelerinde hain darbeciler, tarafından açılan ateş sonucu şehadet şerbetini içti. İstanbul'daki 97 şehitten biri oldu. Demokrasi şehidi Vahit Kaşçıoğlu iki arkadaşıyla birlikte Sultanbeyli Mezarlığı'na defnedildi.
Varol Tosun, Ankara Etimesgut Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevliydi. Evli ve iki çocuk babasıydı. Birçok terörle mücadele operasyonunda yer almıştı. 15 Temmuz gecesi hemen görevi başına geçti. Hain darbecilerin saldırısında şehit düştü. Şehidin babası, evine dev Türk bayrağı astı. Şehidin ağabeyi, 'Senin yerine ben öldürülseydim' diye feryat etti. Utku ve Birol babasız kaldı. Şehit Varol Tosun, memleketi Niğde Derbent Şehit Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin adı, Niğde Şehit Varol Tosun Ortaokulu'nda yaşayacak.
Vedat Barceğci, İstanbul Sultangazi'de yaşıyordu. Kuyumculuk yapan Vedat, hain darbe girişimi sonrası motorunu alarak arkadaşıyla birlikte yola çıktı. Önce Atatürk Havalimanı'na gitmek istedi ancak darbeciler yolu kapatmıştı. Geri döndü, sabaha karşı 03.00 sıralarında CNN Türk'e darbecilerin ele geçirdiğini duydu. Halkla birlikte TEM otoyolu üzerinde motorundan indi, o sırada, bir helikopterden darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit düştü. Vedat Barceğci, İstanbul Sultangazi'deki Yayla Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.
Eşi ve 2 çocuğunu trafik kazasında kaybetmişti, O da 15 Temmuz'da şehit oldu. 36 yaşındaki Vedat Büyüköztaş, Ankara'da mobilyacılık yapıyordu. 4 yıl önce bayram dönüşü meydana gelen trafik kazasında 5 yaşındaki Altay ve 3 yaşındaki Sudenaz ve eşi Sevda Büyüköztaş'ı kaybetmişti. Kendisi de aynı kazadan yaralı olarak kurtulmuştu. 15 Temmuz gecesi darbeci işgali altındaki Genelkurmay Başkanlığı önüne gitti, darbecilerin kurşunlarınn hedefi oldu, olay yerinde şehit düştü. Şehidin annesi, "Yavrum bu ülke için canını hiçe sayarak korkusuz bir şekilde bu hainlerin üzerine yürüdü." dedi. Şehit Vedat Büyüköztaş, memleketi Aksaray'ın Sarıyahşi İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.
Volkan Canöz, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nden mezun olmuştu. Memleketi Kırıkkale'ydi, Ankara'da yaşıyordu. 15 Temmuz gecesi kardeşi Bilal ve mahalleden arkadaşları ile Emniyet Müdürlüğü'ne gitmişlerdi. Emniyet Müdürlüğü içerisinde gördüğü tankın üstüne çıkarak, büyük bir mücadeleyle içerisindeki darbeciyi tanktan çıkardı. Tam o sırada hainin beylik tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılırken kardeşinin kollarında şehit düştü. Volkan Canöz, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın yeğeniydi.