Ramazan Bayramı haftasına girilmesiyle beraber Nisan ayı maaşlarının yatacağı tarih ile ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Bilindiği üzere SSK emeklileri maaş ödemelerini her ayın 17'si ile 26'sı arasında hesaplarında görürken Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 tarihleri arasında alıyor. Yılın ilk dini bayramı ise 10 Nisan'da başlıyor. Emekli maaşı ödeme tarihleri Ramazan Bayramı sonrasına denk gelmesi sebebiyle "Emekli maaşları erken ödenecek mi, 10 Nisan'dan önce yatar mı?" sorusu gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz yıl emekli aylıkları, bayram ikramiyeleriyle birlikte ödenmişti. Peki; Nisan ayı emekli maaşları bayramdan önce yatar mı, ne zaman yatacak?
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ YATTI!
Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden bayram ikramiyesi ödeme takvimine ilişkin paylaşımda bulundu.
Bakan Işıkhan, emekli ikramiyesi hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacaktır"
İŞTE EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TAKVİMİ
Emeklilerimizin Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırıyoruz.
4(a) SSK kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günü şöyle;
17 ve 18 olanlara 2 Nisan
19,20,21,22 olanlara 3 Nisan
23,24,25,26 olanlara 4 Nisan
4(b) Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günü;
Tamamı 5 Nisan tarihinde.
4(c) emekli sandığı kapsamında her ayın 1 ile 5'i arasında aylık alanların ödeme günü;
1 ve 2 olanlara 2 Nisan
3,4 ve 5 olanlara aylıkları ile birlikte aynı günde olmaz üzere 3-5 Nisan tarihleri arasında bayram ikramiyesi ödüyoruz."
NİSAN AYI EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI?
Diyanet dini günler takvimine göre bu yıl Ramazan Bayramı, 10-12 Nisan 2024 tarihlerinde idrak edilecek.
Emekli bayram ikramiyeleri, bayramdan önceki hafta hesaplara geçti. 2-5 Nisan tarihlerinde SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamındaki tüm emeklilere ikramiyeler yatırıldı.