Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, ekonomik program çerçevesinde hazırlanan vergi yasa değişikliğini kabul ederek yasalaştırdı. Yasa kapsamında en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkıyor.
Bu düzenlemeden 3 milyon 703 bin 788 emekli yararlanacak. Ek zammın maliyeti ise 33 Milyar 200 lira olarak hesaplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yasayı onayladıktan sonra emekliler maaş farklarını alabilecek.
Yasada öne çıkan bazı düzenlemeler şöyle:
*150 lira olan yurt dışı çıkış harcı 500 liraya yükseltiliyor.
*Vergi düzenlemesi kapsamında küresel şirketlerin Türkiye'deki faaliyetleri kapsamında elde ettikleri kârdan yüzde 15'lik asgari kurumlar vergisi alınacak.
*Başkasına ait kredi kartı ve POS cihazına kullanımında belirlenen özel usulsüzlük cezasının 3 katı uygulanacak.
BAKAN IŞIKHAN: 641,81 LİRA ÖDEME YAPILACAK
AK Parti'nin önergesi ile yasaya eklenen bir madde kapsamında sendikalı kamu görevlilerine toplu sözleşmeyle belirlenen tutarda toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek.
BAKAN RAKAMI AÇIKLADI
Yasanın kabul edilmesinden sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyenin CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasıyla iptal edildiğini hatırlattı. Işıkhan şöyle dedi:
"İptal kararı ile ikramiyeden yararlanan kamu görevlilerimizin aylıklarında azalma meydana gelmişti. Biz, emekçilerimizin, memurlarımızın kazanımlarının her zaman yanındayız. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen maddeyle sendikalı memurlarımız toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641,81 lira alacak ve tüm sendikalı memurlarımızın bu ikramiyeyi almaları sağlanacak. Bu kanun teklifinin yasalaşma sürecine katkı sağlayan Cumhur İttifakı milletvekillerimize teşekkür ediyorum."