TÜRKİYE 11 ÜLKE ARASINA GİRDİ
Uraloğlu, Türksat 6A ile Türkiye'nin haberleşme uydusu üreten 11 ülke arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Haberleşme uyduları gibi kritik öneme sahip teknolojilerin dışa bağımlı olmadan üretilmesi milli güvenliğimiz açısından son derece önemli. Türksat 6A uydusu dışa bağımlılığın azaltılması yönünde önemli bir kilometre taşı olacak. Projede çalışan onlarca mühendis ve personel ile uydu ve uzay sanayisi için çok önemli insan kaynağı yetiştirildi." değerlendirmesinde bulundu.
Türksat 6A Projesi'nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TÜRKSAT AŞ'nin işletici, TÜBİTAK UZAY'ın proje yöneticisi, ASELSAN, TUSAŞ ve CTECH firmalarının ise proje yürütücüsü kurum olarak yer aldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, söz konusu firmalar sayesinde uydunun yüzde 80'inin üzerinde yerlilik oranıyla üretildiğini bildirdi.
Uraloğlu, TÜBİTAK UZAY'ın bu kapsamda uydu yönetim alt sistemini, yörünge yönelim kontrol alt sistemini, güç alt sistemini, elektrikli itki alt sistemini, arayüz kontrol birimlerini ve haberleşme görev yükünü geliştirdiğini belirterek, şöyle devam etti:
"ASELSAN, Türkiye antenini, almaç, INET ve faydalı yük arayüz birimini gerçekleştirdi. CTECH, telemetri/işaret sinyali vericisinden telekomut alıcıya, yönsüz alıcı anteninden alıcı test bağdaştırıcısına kadar tüm telemetri telekomut ve mesafe ölçüm alt sistemlerini geliştirdi. TUSAŞ ayrıca pil panelini de geliştirdi. Türksat 6A uydusunun üretim entegrasyon ve testleri de TÜRKSAT'ın katkıları ile TUSAŞ Kazan Tesislerinde kurulan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde (USET) gerçekleştirildi."