Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Avrupa turu kapsamında geçtiğimiz günlerde Yunanistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.
Prens Muhammed için geçtiğimiz akşam Yunanistan'ın Akropolis Müzesi'nde bir yemek verildi.
Yemeği Yunanistan'ın ünlü Giritli şefi Chanio Stefanos Bourdakis hazırladı.
Yemeğin Prens tarafından çok beğenildiğini ifade eden gazeteler, "Aman, sakızlı muhallebili kadayıfı Türkler'e kaptırmayalım" sözlerine yer verdi.
Öte yandan Hürriyet'in haberinde yer alan bir ifadeye göre ise Yunan gazetesi Ta Nea, "Tatlının içindeki sakız, Sakız Adası'ndan geliyor. Neden Türklerin olsun ki?" sözlerine yer verdi.
Ancak gazetenin kaçırdığı bir nokta var: İlk olarak Orta Çağ'da üretilmeye başlayan sakızın, Sakız Adası'ndan çıkarılıp muhallebi olarak kullanılmaya başlanması Sakız Adası Osmanlı İmparatorluğu'nun hakimiyeti altındayken gerçekleşmiş. Bu durumda da Türk mutfağının bir unsuru olan kadayıfın sakızlı muhallebiyle birleştirenin Türkler olduğu söylenebilir.