Son dakika haberi: Geçtiğimiz aylarda dünyanın gündemine damga vuran Titan denizaltı faciası konuşulmaya devam ediyor. Titanik enkazına yaptığı dalış sırasında kaybolan Titan denizaltısının infilak ettiği ortaya çıkmış, patlamanın sorumlusunun ise üretici firma OceanGate olduğu anlaşılmıştı.
ŞİRKET GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME YOLLADI
18 Haziran'da firmaya ait denizaltı Titan, Kanada'ya ait Newfoundland topraklarından Titanik enkazını gözlemlemek için içindeki 5 kişiyle birlikte dalış yapmıştı. Titan ile iletişim 1 saat 45 dakika sonra kesilirken enkaz ve 5 kişinin cesedi 4 gün sonra bulunmuştu.
5 kişiye mezar olan denizaltında, daha fazla yolcu taşımak için basınca dayanıksız malzemeler kullanıldığı anlaşılmıştı. Testlerde dayanıksız çıkmasına rağmen OceanGate yetkilileri dalış yapılmasına göz yummuştu.
Planının göründüğü kadar çılgınca olmadığını ifade eden Söhnlein, Venüs'ün insan yaşamı için ideal olmadığını kabul ederek, "Venüs'e gitmek hakkında konuştuğunuzda son derece haklısınız. Bu, uzay sektörünün dışında, hatta sektör içinde bile şaşkınlık ve endişeye neden olabilir" dedi.
DAHA OKYANUSA BİLE İNEMEYEN ŞİRKET…
Venüs'te yaşama araştırmalarını işaret eden Söhnlein, gezegenin yüzeyine 30 mil mesafede insanların hayatta kalmasının teorik olarak mümkün olduğu bir bölgeye işaret etti. Söhnlein söz konusu bölgenin Venüs atmosferindeki diğer sıcaklıklar ve basınca göre daha düşük olduğunu belirtti.
Söhnlein, Venüs'ün atmosferindeki sülfürik asitli bulutlara dayanacak şekilde bir uzay istasyonu tasarlanabilirse insanların burada yaşayabileceğini savundu. Güneş sistemindeki en sıcak gezegen olan Venüs'ün karbondioksitle dolu atmosferine, kurşunu eritebilen yüzey sıcaklığına ve sülfürik asit yağan bulutlarına rağmen şirketinin yapacağı araçla yolcu taşımaktan bahsetmesi büyük tepki çekti.