Koronavirüs Avrupa'ya bir korku bulutu gibi kaplarken Avrupa Birliği'nden itiraf geldi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic, AB ülkelerinin İtalya'nın yeni tip corona virüsle (Covid-19) mücadelede destek talebine verdiği yanıtın başlangıçta "yetersiz" kaldığını bildirdi.
MİLAN VE BERGAMO KENTLERİNE YÖNLENDİRİLDİ
Lenarcic, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, Romanyalı ve Norveçli hemşire ve doktorlardan oluşan bir ekibin AB tarafından İtalya'nın Covid-19'dan "en çok etkilenen" Milan ve Bergamo kentlerine yönlendirildiğini söyledi.
"İtalya'nın diğer AB ülkelerinden destek talebine verilen yanıt başlangıçta yetersizdi" değerlendirmesinde bulunan Lenarcic, şimdi ise İtalya'nın yalnız olmadığını belirtti.
GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ AKTİVE EDİLDİ
Lenarcic, AB'nin Copernicus Uydu Görüntüleme Sistemi'nin de aktive edildiğini belirterek, böylece İtalya'daki sağlık olanaklarının ve kamusal alanların Covid-19 acil durumu boyunca haritalandırılabileceğini aktardı.
Çin'de ortaya çıkan ve dünya genelinde 1 milyon 300 binden fazla kişiye bulaşan ölümcül korona virüsü nedeniyle Avrupa'da bilanço ağırlaşıyor.
Avrupa'da virüsün en çok etkilediği İtalya'da 636 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 16 bin 523'e yükseldiği açıklandı.
Salgının ilk olarak 21 Şubat'ta ortaya çıktığı ülkede 3 bin 599 yeni vakanın kayıtlara geçtiği, toplam vaka sayısının 132 bin 547'ye ulaştığı bildirildi.