Kuzey Kore yine füze denemesinde bulundu. Reuters'tan gelen son dakika haberine göre; Güney Kore, Kuzey Kore'nin çok sayıda füze denemesi yaptığını ifade etti. Olayla ilgii detaylar da netleşmeye başladı.
ÇOK SAYIDA ORTA MENZİLLİ FÜZE FIRLATILDI
Dünya coronavirüs krizi ile mücadele ederken Kuzey Kore yine füzen denemesi yaptı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; Kuzey Kore tarafından Kore Yarımadası ve Japon denizi arasındaki bölgeye çok sayıda orta menzilli füze fırlatıldı.
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, yapılan füze denemesinin G.Kore ve ABD'li yetkililer tarafından incelendiğini ve analizlerin yapıldığını ifade etti.
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre, Kuzey Kore tarafından yapılan test atışlarında fırlatılan füzelerin 150 km uçtuğunu ve birçok uçağın da tatbikata katıldığı ifade edildi.
GEÇEN AY 9 ADET BALİSTİK FÜZE FIRLATILMIŞTI
Kuzey Kore son haftalarda birkaç kısa menzilli füze daha fırlatmıştı. Kuzey Kore'nin askeri tatbikatları hala devam ediyor. Geçtiğimiz ayda ise yapılan açıklamalara göre Kuzey Kore tarafından yapılan 4 testte 9 adet balistik füze kullanıldı.