Fransız kahin Michel de Nostradame yani bilinen adıyla Nostradamus, Baba Vanga gibi yakından takip edilen ve tüm dünyanın söylediklerine göre önlem alınmaya çalıştığı kahinlerden biri.
Genellikle kehanetleri yanılmayan Nostradamus'un 2022 yılı için yaptığı kehanetlerin gerçekleşip gerçekleşmediği merak konusu oldu.
Genellikle bilmece gibi konuşan Nostradamus'un 2022 yılı için yaptığı 4 tahminden 3'ü gerçekleşmiş durumda.
Bir diğer tahmin ise iklim krizi ile ilgiliydi. Nostradamus 1555'te yayınlanan ve 942 şiirsel dörtlük içeren ünlü kitabı 'Les Propheties'te iklim değişikliğinin daha da kötüleşeceğini ve yükselen sıcaklıkların denizlerdeki balıkları 'yarı pişmiş' hale getireceğini ifade etti.
Bu kehaneti için şu ifadelere yer vermişti:
"Kırk yıl gökkuşağı görünmeyecek
Kırk yıl her gün görülecek
Kuru toprak daha da kavrulacak
Görüldüğünde büyük sel olacak."
Her ne kadar iklim krizi direkt olarak bu yıl gerçeklememiş olsa da gündeme gelmesi ve önlemek için atılan adımlar bu yıl gerçekleşti.
Kitap yıllarca kayıp olarak kalmıştı. Ancak daha sonra açık artırmada satın alınan kitap, müzayede evinin internet sitesine fotoğraf yüklemesiyle bulunan kitabın 1991'de Barnabiti Tarih Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi'ne dahil edilen SS. Blasi Cairoli del Urbe Kütüphanesi'ne ait olduğu ortaya çıkmıştı.