Fransa'nın Mayotte sömürgesinde ağır hasar ve yıkıma neden olan kasırgadan 5 gün sonra Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron adaya ziyaret gerçekleştirdi.
MACRON İLE YERLİ HALK BİRBİRİNE GİRDİ
Macron, Mayotte'un Pamandzi kasabasında halkın tepkisiyle karşılaştı.
Kasırga sonrası adada su eksikliği ve kötü koşullardan şikayetçi olan yerel halk, Paris hükümetini eylemsizlikle suçladı. Fransa'nın en yoksul denizaşırı topraklarında içilebilir su eksikliği sinirleri sınadı.
SU SORUNU ÖFKEYİ KÖRÜKLEDİ
Macron'un görüştüğü ada halkı, Fransa Cumhurbaşkanı'nın "yalanlar söylediğini" belirterek, "istifa" ve "su" sloganları attı.
Bir Mayotte sakini, "Yedi gündür halka su veremiyorsunuz!" diye seslendi Macron'a.
FRANSA CUMHURBAŞKANI KÜFRETTİ
Fransa Cumhurbaşkanı ise faciadan etkilenen kalabalığa, "Ben kasırga değilim. O nedenle de sorumlu değilim." ifadelerini kullandı. Macron, küfürlü bir kelime kullanarak, "Fransız toprağı olmaktan mutlusunuz. Fransa olmasaydı, 10.000 kat daha derin bir b** içinde olurdunuz. Hint Okyanusu'nda insanların daha fazla yardım aldığı başka bir yer yok." dedi.