Son dakika haberi: İsrail'den ikinci hastane katliamı hazırlığı! Gazze'yi üç koldan abluka altına alan ve elektrik, su ve yaktı akışını keserek insanlık suçu işleyen katil İsrail ordusu, El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırının ardından şimdi de Kudüs Hastanesi'ni hedef gösterdi. İsrail'in Gazze'nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesinin "bombalamaya hazırlık olarak" derhal boşaltılmasını istediği bildirdi. İşte Gazze'de son durum...
13.40 - Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, yaptığı açıklamada, "İşgalin kaldırılmasıyla birlikte özellikle kuşatmanın kaldırılmasını istiyoruz. Ambargo kaldırılmalı. Gazze'ye yardım için uluslararası finansman sağlanmalı. Gazze'nin yeniden kalkındırılması sağlanmalı. Hiç kimse Filistin halkının yerine konuşamaz." ifadelerini kullandı.
13.03 - AB Konsey Başkanı Charles Michel, barş zirvesinde, "İsrail uluslararası hukuka aykırı davranıyor." açıklamasında bulundu.
12.57 - Barış Zirvesi'nde açıklama yapan bir dğer isim de BM Genel Sekreteri Guterres oldu. Guterres, "Ciddi derecede insani yardımın Gazze'ye iletilmesi gerekiyor. Bu olayların politik taraflarını da düşünmemiz gerekiyor. Okullara, hastanelere, milyonlarca insanin barındığı yerlere saldırılmaması gerekiyor. Amacımız nettir; Gazze'deki çatışmaların durması ve insani yardımların ulaştırılması. Şu anda yoğun bir şekilde ateşkes çağrısında bulunmamız gerekiyor. Önemli bir şekilde işbirliğine ihtiyacımız var. Bu kabusun bir an önce sona ermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
"TEK ÇIKAR YOL İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM"
12.45 - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: Binlerce sivil hedef alındı. Topraklarımızı asla terk etmeyeceğiz. Gazze'ye acil su ve elektrik verilmeli. İsrail düşmanca tavrını derhal durdurmalı. Tek çıkar yol iki devletli çözüm.
"BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI"
12.39- Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Kahire'deki barış zirvesinde, bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması gerektiğini belirterek, "Bölgede barışın tek yolu budur" dedi.
"ÇÖZÜM İÇİN ATEŞKES ŞART"
12.33 - Bahreyn Kralı Hamed bin İsa el-Halife, Kahire'de düzenlenen barış zirvesinde yaptığı açıklamada, "Filistin halkının sürgün edilmesi kabul edilemez. Çözüm için ateşkes şart." ifadelerini kullandı.
11.58 - Gazze Sağlık Bakanlığı: Gazze Şeridi'ndeki hastanelere acilen yakıt ulaştırılmaması, yaralılar ve hastalar için ciddi tehlike oluşturacaktır.
11.26 - İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki hükümet, Birleşmiş Milletlerin (BM) ilgili kuruluşundan, Refah Sınır Kapısı'ndan gelen yardımları Gazze'nin tamamına yönlendirmesini beklediklerini belirtti.
11.09 - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün sağlık malzemelerinin kısa bir süre sonra Refah Sınır Kapısı üzerinden nihayet Gazze'ye hareket edeceğini belirtti.
10.48 - İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 352 Filistinlinin öldüğü açıklandı.