Yaklaşık 49 yıl boyunca sağ elini aralıksız bir şekilde havada tutan Bharati'nin akıllara durgunluk veren bu hikayesine çoğu insan inanmıyor. İddiaya göre; Sadhu Amar Bharati isimli bu adam dünyevi zevklerinden arınarak kendisini tanrıya adamış. Bunun sembolü olarak ise 1973 yılında sağ elini kaldırıp ölene kadar indirmemeye karar veriyor.
Bharati 1970'lerde Hindistan'da bir bankada çalışıyor eşi ve çocuklarıyla oldukça mütevazı bir hayatı sürüyordu. Bir gün; bu adam yaşadığı aydınlanmayla beraber ailesini terk etmeye ve ardından işini gücünü bırakıp dini normlarını takip etmeye karar veriyor.
Bu karar onun hayatında büyük bir kırılma oluyor. Bharati, dünyevi zevklerinden arınmak istese de tam anlamıyla bunu başaramadığını düşünüyor.
Bu hareketi 49 yıldır sürdüren adamın kolu bu süreçte oldukça zarar gördü. Ciddi sinir hasarları meydana gelirken yıllar boyunca çektiği acı ve ağrı onu yolundan vazgeçirmedi.
Fakat bu acı adanmışlığının önüne geçemiyor. İlk iki yılın ardından Bharati, sağ kolundaki tüm hissini kaybediyor.