Türkiye'yi uluslararası çevrelere şikayet etmekten geri kalmayan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in manevi oğlu olarak bilinen basketbolcu Enes Kanter, cinsel tacizle suçlanıyor.
FETÖ'cü eski basketbolcu Kanter'in insan hakları aktivistliğine soyunarak, katıldığı bir toplantıda kadınlara cinsel tacizde bulunduğu ifşa oldu.
GENÇ KADINLARA MESAJ ATIP…
ABD'li aktivist yazar Haley Byrd Wilt'in NOTUS için kaleme aldığı bir makalede, Kanter'in mağdur kadınlara mesaj yoluyla nasıl tacizde bulunduğu anlatıldı.
Wilt, "İnsan Hakları Dünyasında Cinsel Taciz Sorunu Var" başlıklı makalesinde sayısız kadın aktivistin, sık sık cinsel tacize maruz kaldığını ancak sessiz kalmak zorunda bırakıldıklarını. Kirli taciz ağının arkasındaki isimlerin ifşa edildiği yazıda tacizcilerden birinin FETÖ'cü Enes Kanter olduğu belirtildi. Wilt, tacizi bilen üç kaynağın olayı teyit ettiğini ve Oslo Özgürlük Forumu'nu düzenleyen insan hakları kuruluşu Human Rights Foundation tarafından Enes Kanter'e soruşturma açıldığını öne sürdü.
2022 YILINDA DA İFŞA EDİLMİŞTİ
FETÖ'cü Kanter ile ilgili benzer bir iddia, daha önce de öne sürülmüştü. Buna göre Hong Kong'lu aktivist Chung Ching Kwon, 2022 yılında benzer ifşada bulunmuş, "çok tanınmış bir aktivistin (eski bir sporcu) genç kadınları "avladığını" ve onlara gece geç saatlerde uygunsuz mesajlar gönderdiğini" belirtmişti.