Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Deprem nedeniyle kayıplarımız her geçen dakika artarken, dünya da Türkiye'de olan biteni yakından takip ediyor.
Depremin ardından ise dün öğle saatlerinde 7.6'lık ikinci bir büyük deprem yaşandı. Bunun yanı sıra 24 saatten fazla süredir onlarca artçı deprem de bölgede hissediliyor.
ABD merkezli Wall Street Journal'dan (WSJ) ise dikkat çeken bir yazı geldi. Haberinde ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin verilerini paylaşan WSJ, "Merkez'in verilerine Türkiye'de meydana gelen deprem son 10 yılın en ölümcül depremi. Bir de bunun üstüne birkaç saat sonra 7,5 büyüklüğünde başka bir deprem oldu" sözlerine yer verdi.
Daha önce ABD bazı depremleri 'ölümcül' olarak adlandırmıştı. 2021 yılında 7,1 büyüklüğündeki Haiti depremi pek çok alanı yerle bir etti ve 2 binden fazla insan hayatını kaybetti. Hükümetin açıklamalarına göre Haiti'nin güneyinde 60 binden fazla bina çöktü.