Başkan Erdoğan'ın ABD ziyaretinde en çok dikkat çeken görüşmelerden biri Tesla ve SpaceX'in kurucusu milyoner Elon Musk ile yaptığı görüşmeydi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), Türkevin'de SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk'ı kabul eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nden bahsetti.
TOGG'un Türkiye'de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı.
Başkan Erdoğan'ın bu çağrısı bir süre boyunca dünya gündemini meşgul ederken görüşme sonrası Musk'ın elindeki kitapar merak konusu oldu. Erdoğan'ın Musk'a kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının İngilizce versiyonu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki reform talebinin gerekçelerinin anlatıldığı "BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım" kitabını hediye ettiği ifade edildi.
Aynı zamanda Musk'ın çocuğu X'e ise futbol topu hediye eden Erdoğan, X'in futbolla arasının iyi olup olmadığını da sordu.
Başkan Erdoğan'ın "Eşin nerede?" sorusuna Musk, "Biz ayrı yaşıyoruz. O şu an San Francisco'da. Onun için oğluma ben bakıyorum" yanıtını verdi.
Başkan Erdoğan'ın Musk'a yaptığı talep dünyanın da gündemine düştü. Reuters haber ajansı gelişmeyi "Erdoğan, Musk'tan Türkiye'de Tesla fabrikası kurmasını istedi" sözleriyle duyurdu. Musk'ın 7. fabrika için Türkiye'nin en önemli adaylar arasında olduğunu belirttiğine dair de not düşüldü.
Hindistan gazetesi olan Deccan Herald da gelişmeyi manşetine taşıyan gazeteler arasında oldu. Aynı zamanda Başkan Erdoğan'ın ABD'deki konuşması sırasında Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa sert tepki gösterdiğinden de bahsedildi.
Market Screener de Başkan Erdoğan'ın Musk'a olan talebini dile getirdi. Aynı zamanda gazete Tesla'nın gelişen hisselerini de ele aldı.
Al Arabiya News Başkan Erdoğan'ın isteğini "Yedinci fabrikanın Türkiye'de kurulmasını istedi" sözleriyle duyurdu.
Teknoloji haberleri yapan Gadget Tendency ise konuyla ilgili "Elon Musk ve Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Tesla fabrikasının inşasını görüştü" başlığını attı.
Yunan medyası da gelişmeye geniş yer verdi. Skai Başkan Erdoğan'ın talebinden bahsederek ayrıca kendisinin Elon Musk'ı TEKNOFEST'e davet ettiğini de söyledi.
In.gr ise görüşme sonrası Erdoğan'ın açıklamalarına yer verdi. Haberde Başkan Erdoğan'ın Türkiye'nin başarıları hakkında Musk'a bilgi verdiğine vurgu yapıldı.
Pro News da dün buluşan Erdoğan-Musk görüşmesinin ayrıntılarına ve Başkan Erdoğan'ın talebine yer verdi.