Son dakika haberleri: İnsanlık tarihi, dün ABD'de yaşanan büyük bir utanca tanık oldu. Gazze'de 9 aydan bu yana acımasız bir soykırım yürüten İsrail'in kana susamış Başbakanı Binyamin Netanyahu, başkent Washington'da Kongre'de dünyaya seslendi.
Gazze topraklarını işgal etmekle kalmayıp Filistin halkına açık bir soykırım politikası uygulayan Siyonist Netanyahu hükümetine ilk günden bu yana büyük destek veren AB, bu utanca bir yenisini ekledi. Saldırıları durdurma girişimlerinde bulunmak bir yana, bu katliama kana susamış bir şekilde destek tazeleyen ABD'li Kongre üyeleri, katil Netanyahu'yu ayakta alkışladı.
Netanyahu'nun yalanlarla dolu konuşması sık sık "alkışlarla" bölündü. Netanyahu, ABD Kongresi liderlerinin daveti üzerine Kongre'deki ortak oturumda yaklaşık 1 saat süren konuşma yaptı.
7 Ekim 2023'deki Hamas'ın saldırıları ABD'deki 1941 Pearl Harbor ve 2001 İkiz Kule saldırılarına benzediğini savunan Netanyahu, ABD Başkan Joe Biden'a Gazze saldırılarında İsrail'e verdiği destek ve "gururlu bir siyonist" olduğunu söylemesinden dolayı teşekkür etti.
YÜZÜ KIZARMADAN "SİVİL ÖLDÜRMEDİK" DEDİ
Netanyahu, Gazze'de, sivillerin öldürülmesiyle ilgili açıklamaların "yalan" olduğunu öne sürerek, "Duyduğunuz tüm yalanlara rağmen Gazze, şehir savaşları tarihinde savaşmayan sivillerin savaşanların kayıplarına göre en düşük olduğu yerdir." iddiasında bulundu.
Geçen hafta Refah'a gittiğini ve İsrail ordusu komutanlarıyla görüştüğünü söyleyen Netanyahu, burada "kaç sivil öldürüldüğü" sorusuna "bir bombanın şarapnel parçasının Hamas'ın silahlı bir personeline çarptığı ve bu nedenle istemeden iki düzine insanı öldürdüğü tek bir olay dışında hiç sivilin öldürülmediği" şeklinde cevabını aldığını öne sürdü.