BANKADAKİ TÜM PARANIN GİTMESİNİ İSTEMİYORSAN BİZE KULAK VER
TAMER ŞAHİN, UNIX MASTER, ILLEGAL, JEOPARDY, POWERDREAM VE MADHUNTER… TÜRKİYE’NİN DÜNYA ÇAPINDA TANINAN EN ÜNLÜ ALTI HACKER’I AKTÜEL’E KONUŞTU
>> 3G uyumlu akıllı telefonlarımız elimizden düşmüyor. Peki tüm sırlarınızı ve şifrelerinizi bilen birer düşmana dönüşebilirler mi?
>> Oyun oynamayı seviyorsunuz… Ya siz de her şeyinizi kaybederseniz?
>> İnternet bankacılığı büyük rahatlık. Peki dolandırılmanızın an meselesi olduğunu söylesek…
Türkiye’nin en büyük hacker’ları, sanal dünyadaki riskleri anlattılar.
ÜRÜN DİRİER / AKTÜEL
TAMER ŞAHİN
BLACKBERRY’Sİ OLANLAR DİKKAT!
Türkiye’nin ilk ceza alan hacker’ı. 99 yılında Superonline’ı, 2001’de Osmanlı Bankası’nı hack’ledi. 2002’de Microsoft’un sistemlerine sızarak Bill Gates’in e-mail yazışmalarını ve proje dökümanlarını internette yayınladı. Şu an 29 yaşında ve İzmir’de bilgi güvenliği şirketi var. Artık hack yapmıyor, sistemleri hacker’lardan koruyor.
>> Laptop, iPad, netbook gibi taşınabilir ürünlerin artmasıyla, hareket hâlindeki verinin güvenliği büyük bir mesele oldu. Kullanıcıların büyük kısmı taşınabilir cihazlara yükledikleri verileri şifreleme gereksinimi duymuyorlar. Bu çok tehlikeli.
>> İkinci el bilgisayarların diskleri kalıcı anlamda silinmeden satılıyor. Satın alan kişi bilgileri bir yazılımla geri getirip sonra farklı amaçlar için kullanabiliyor.
>> Siyasi amaçlı olarak sessiz sedasız sistemlere girilip bilgi çalınıyor. Kimsenin haberi olmuyor ve güvenlik denetimleri yapılmadığından yıllarca o açıklar orada kalıyor. Bu arada en ciddi açıklar Apple, Microsoft gibi kapalı kaynak koduna sahip üreticilerde. Her geçen gün yeni bir sürpriz güvenlik açığıyla karşılaşılabiliyor. Örneğin geçtiğimiz aylarda Blackberry cihazlara sahte internet erişim noktası kabul ettirip şifreleri elde etmekle ilgili bir zayıflık bulundu. Test ettiğim 10 kişiden 8'inde bu güvenlik açığı işe yaradı.