e-Devlet kırtasiye yardımı başvuru ekranı kullanıcılara açıldı mı, ne zaman açılacak sorusu araştırılıyor. Okul masraflarını karşılayamayan öğrencilere sağlanacak olan maddi yardımın şartları ve ne kadar ödeneceği ise merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler tarafınca yapılacak olan bu yardımın tarihi ne zaman olacak, başvurular e-Devlet üzerinden mı alınacak soruları cevap ararken, işte 2023-2024 kırtasiye yardım başvurusu şartları ve başvuru ekranı…
Kırtasiye yardımı, Eğitim ve Öğretim yardımı ödemeleri adı altında yılda bir defa olmak üzere YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toplu olarak ödenir.
Kırtasiye yardımı başvurusunda bulunmak için şartları sağlayanların herhangi bir kuruma giderek bizzat başvuru yapmasına gerek yoktur.
Kırtasiye yardımından yararlanmak isteyenler, başvuru işlemlerini e-Devlet ekranı üzerinden "Eğitim Öğretim Yardımı Talebi" sayfasından gerçekleştirebilir. E-Devlet şifresi ile belirtilen sayfa üzerinden başvurularınızı yapabilirsiniz.
Hane halkı kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3'ü altında olanlar dar gelirli olarak kabul edilmektedir. Dar gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan aileler ve maddi durumu kötü olan aileler Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturduktan sonra bu ödemeleri alabiliyor.
Afet ve felaket gibi olaylara maruz kalan kişilerin çocukları da bu yardımları alabilirler.
Koruyucu ailelere giden çocukları içinde ödenen bu SED yardımı sadece T.C. vatandaşı olan kişilerin alabilecekleri bir yardım türüdür.
Kırtasiye yardımı, 1 Eylül - 31 Aralık tarihleri arasında hak sahiplerine toptan ödenir.
Bununla birlikte, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenlerin ilgili eğitim-öğretim yılı içerisinde talep etmeleri halinde eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için ödenir.
Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi devam eden,
Vazife veya harp malullüğü aylığı alanların,
2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,
2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin,
Vazife veya harp malûlü olduğuna karar verilenlerden aylık bağlanmaksızın sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malullüğü aylıkları göreve girmeleri nedeniyle kesilenlerin (iştirakçi-tütün),
Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hâle gelen sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına ödenmektedir.