Kanal D ekranlarının Perşembe akşamı yayına verdiği dizisi Dilek Taşı yeni bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor. Salih Bademci, Hazal Subaşı, Ozan Dolunay ve Perihan Savaş gibi oyuncuları buluşturan diziye yeni bir isim dahil oldu. Ahmet Mark Somers, Harun Rona karakterine hayat verecek. Dizinin sıkı takipçileri ise bu noktada hem oyuncu hem de rolü hakkında bilgi edinmek için ''Ahmet Mark Somers kimdir?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Dizinin 3. bölümünden itibaren izleyici karşısına çıkacak olan yeni karakterin Macide ve dolayısıyla Rona Ailesi ile bir bağlantısı olacak. Peki, Ahmet Mark Somers kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, eşi kim? İşte, Dilek Taşı'nın Harun'u Ahmet Mark Somers hayatı hakkında merak edilenler…
DİLEK TAŞI 3. BÖLÜM İLE EKRANLARA GELİYOR!
Yönetmenliğini Altan Dönmez'in üstlendiği Kanal D ekranlarında yayınlanan Dilek Taşı dizisi, 21 Eylül Perşembe akşamı 3. Bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor.
Senaryosunu Can Sinan'ın kaleme aldığı dizinin yeni bölümünde Harun Rona karakteri izleyicilerin dikkatini çekecek.
DİLEK TAŞI HARUN RONA KİMDİR?
Ahmet Mark Somers, 3. bölümden itibaren Macide'nin eşi, Rona Ailesi'nin babası Harun Rona karakteriyle izleyici karşısına çıkacak.
Dizide Amerika'da olduğuna değinilen Harun Rona'ya ünlü oyuncu Ahmet Mark Somers hayat verecek. Harun'un ayağının tozu ile "Cemre bundan sonra benim himayemde!" demesi hikâyenin gidiş hattına dair merakı iyice arttırdı.
AHMET MARK SOMERS KİMDİR?
1959 yılında İzmir'de dünyaya gelen Ahmet Mark Somers, ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini İzmir'de tamamladı. 1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gösteri Sanatları Ana Bilim Dalı Tiyatro, Oyunculuk Bölümü'nden mezun oldu.
Lisans eğitimi sırasında, Çocuk Tiyatrosu, Çocukların Tiyatrosu, Tiyatro Pedagojisi, Kukla yapımı, Kukla oynatımı, Yaratıcı Drama, Pantomim, Slapstik (sakarlık), Eskrim, Beden dili, Gölge Tiyatrosu, Akrobasi eğitimlerini aldı. Mezun olduğu yıl, Ankara Devlet Tiyatrosu Çocuk ve Gençlik biriminde göreve başladı.
Yurtdışında (Stuttgart'ta) otantik özelliklerini koruyarak "Madımak" adlı Köy Seyirlik Oyununun derlemesini ve rejisini gerçekleştirdi. Aynı zamanda burada kendi geliştirdiği oyunculuk yöntem ve tekniği doğrultusunda atölye çalışmaları yaptı.
Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde üç yıl boyunca Diksiyon, Drama ve Eğitim Yöntemi Olan Dramatizasyon dersleri verdi. Uludağ Üniversitesi'nde öğretim görevliliği yanı sıra üniversitenin tiyatro topluluğunu dört yıl çalıştırdı.
Ayrıca birçok kurum ve kuruluşta Diksiyon, Beden Dili, Liderlik eğitimi verdi. TOBAV'da üç yıl yönetim kurulu üyeliği ve sanat yönetmenliği yaptı. TOBAV'ın birçok sanatsal organizasyonunu gerçekleştirdi.
Müjdat Gezen Sanat Merkezinde Oyunculuk, Reji teknikleri, Yaratıcı Drama, Tiyatro Tarihi dersleri ve bu kurumun Okullar Genel Müdürlüğünü, Genel Sanat Yönetmenliğini iki yıl boyunca yaptı.
Ayrıca Üniversitelerde, Kurum ve kuruluşlarda oyunculuk-yaratıcı drama ve reji teknikleri konularında atölye çalışması (workshop) gerçekleştirdi.