MaterChef Türkiye All Star ekranlarında İtalyan mutfağının en sevilen tatlıları arasında yer alan tiramisu İtalyan Şef Danilo Zanna tarafından püf noktaları açıklanarak yapıldı. Ekranların başında ağızlarının suyu akarak yeni bölümü izleyen seyirciler için Danilo Zanna'nın imza tabağı tiramisunun tarifi merak ediliyor. İşte, en lezzetli, en güzel, en ağızda dağılan tiramisu tarifi…
"Tiramisu, al beni yukarı demek. Tam italyanca tercümesi budur." diyerek çok fazla aşamalı bir tatlı olmadığını belirten Danilo Şef, Tiramisu yapımında tatlının öncelikle "Sabayon" yani kedi dili diye ifade edilen kurabiyemsi zeminini yaparak bu kurabiyenin ıslanınca parçalanmamasının püf noktası olduğunu söyledi.
AL BENİ YUKARI TİRAMİSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
Kedi Dili;
125 gr. yumurta sarısı
90 gr. şeker
190 gr. yumurta beyazı
95 gr. şeker
150 gr. un
65 gr. patates nişastası
Kreması;
400 gr. mascarpone
150 gr. krema
60 gr. şeker
Mascarpone ve krema ve 50 gramlık şeker birlikte şeker eriyene ve ürün kabarana dek karıştırılır.
Sabayon sosu için de 4 yumurta sarısı ile şeker eriyene kadar çırpılır. Bermari üsülü pişirilir ve ardından soğutulur. Sonrasında içine mascarpone karışımının 1/3 i ilave edilir. Kıvamı yoğun akıcı olacak şekilde ayarlanabilir.
Kahvesi için 2 ölçü espresso içinde şeker eritilir, 6 cm civarındaki bir çember ile kedi dili kesilir.
Pasta jelatini 6 cm çapa göre ayarlanır.
Kedi dili kahvede ıslatılır, yuvarlak yapılan jelatin içine yerleştirilir, üzerine kreması sıkma torbası ile sıkılarak bu işlem 3 defa tekrarlanır.
Üzerine sabayon sosu karışımı 2.5 cm olacak şekilde doldurulur.
Yeniden üstüne kakao elenir ve servisini yaparken jelatinin üstünde kalan kısmından tutarak yavaşça yukarı kaldırılır.