Ceviz Protein miktarı : Her 30 gramında yaklaşık 5 gram. Bir avuç dolusu ceviz veya badem harika bir atıştırmalıktır. Ayrıca yoğurda veya salataya da karıştırabilirsiniz. Yumurta Protein miktarı : Her yumurtada 6 gram. Nasıl hazırlarsanız hazırlayın, yumurtalar kaslar için çok yararlıdır. Organik peynir Protein miktarı: Her 200 gramda yaklaşık 9 gram. Organik keçi veya koyun sütüyle yapılmış lor peyniri, ricotta gibi hafif peynir türlerini tercih edin. Bunların da tam yağlı versiyonlarını tüketin. Tam yağlı süt-peynir hem sizi tok tutar hem de yarım yağlı-yağsız olanlara göre çok daha besleyicidir. Avokado Protein miktarı: Her avokadoda yaklaşık 4 gram. Bu meyvedeki protein gerekli 9 amino asidi ve kalbe yararlı omega-3 yağ asidi içerir. Yoğurt Protein miktarı : Her litresinde yaklaşık 9 gram. Tam yağlı tüketin, ancak meyveli olanlardan kaçının. Siyah fasulye Protein miktarı : Her 100 gramda yaklaşık 7 gram. Yanında pirinç veya kinoa yiyerek tamamıyla proteinden oluşan bir öğün hazırlayabilirsiniz. Ispanak Protein miktarı : Her 200 gramında yaklaşık 5 gram. Yeşil sebzeler arasında, en iyi protein kaynaklarından biri ıspanaktır. Salata şeklinde de tüketebilirsiniz. Kuşkonmaz Protein miktarı : Her 200 gramda yaklaşık 4 gram. Bu lezzetli sebze tam bir besin deposudur. Buharda veya ızgarada pişmiş olarak yiyebilirsiniz, veya salatalarınıza katabilirsiniz. Mevsimi geçmeden bol bol tüketin. Tohumlar Protein miktarı : Her 200 gramda yaklaşık 5-9 gram bu tahıl benzeri tohum ürünleri (kinoa, amaranth ve karabuğday gibi) normal tahıllardan çok daha fazla protein içerir. Kenevir tohumu Protein miktarı : 30 gramda 10 gram. Çorba ve salatalar için mükemmel olan bu tohumlar gerekli 9 amino asitten 8 tanesini içerir. 3 çorba kaşığı kenevir tohumu içerdiği 10 g proteinle en zengin bitkisel protein kaynaklarından biridir. Balık Protein miktarı : Her 100 gramında yaklaşık 28 gram. Balık en sağlıklı hayvansal protein kaynaklarından biri olmakla beraber yetiştirme değil, denizden olması çok önemlidir. Cıva içeren ton balığı gibi büyük balıkları ayda sadece bir iki kereden fazla tüketmeyin. Sardalya gibi küçük balıkları haftada 3 – 5 kez yiyebilirsiniz.