YEMYEŞİL BİR KAHVALTI 1 Ocak sabahında kahvaltı sofranızda bol mevsim yeşilliği olmalı. Maydanoz, roka, tere, kıvırcık ve marul, hem C vitamini alımınızı artırıp enerjinizin hızlı yükselmesini sağlar hem de ödem atımına yardımcı olur. Lor peyniriyle mevsim yeşilliklerini karıştırıp yanında bir yumurtayla tüketmek, düşük kalorili ve besleyici bir kahvaltı olacaktır. ÖĞLE YEMEĞİNDE ÇORBA Akşam yemeğini fazla kaçıranlar, öğle yemeğinde kuru baklagiller ilave edilmiş bir sebze çorbasıyla telafi sağlayabilir. Ancak geç kalktıysanız, öğle yemeğini direkt atlayıp ikindi öğününe geçebilirsiniz. İkindide hem sıvı alımına yardımcı olan hem de ödem attıran bitki çayı içip, yanında ananas veya nar tüketebilirsiniz. AKŞAM YAĞA DİKKAT! Akşamı az yağlı bir yemekle geçirmeniz iyi olacaktır. Izgara et yanına salata veya ızgara sebze ilk seçenek. Sebze yemeği ve yanına az yağlı yoğurt da günü hafif kapatmanızı sağlar. KENDİNİZE SU HEDEFİ BELİRLEYİN Özellikle alkol alımı ve geç yatmaktan kaynaklanan yorgunluk hissini bol su içerek kısa sürede atlatabilirsiniz. Eğer sıvı alımınızı kısıtlayan bir durum yoksa kendinize bir hedef koyun. Örneğin, 'Bugün 2,5 litre su içeceğim' deyin. Buna ek olarak, kafein içermeyen sıcak bitki çayları içebilir veya suyunuzun içine tarçın, karanfil vb. ekleyebilirsiniz. AÇIK HAVANIN KEYFİNİ ÇIKARIN Açık havada yürüyüş yaparak hem tatilin hem de yılın ilk gününün keyfini çıkarın. Yürüyüş, metabolizmanızı hızlandıracağı gibi konsantrasyon üzerinde de etkili olduğundan yeni yıl kararları almanızı kolaylaştıracaktır. YILBAŞINDA FAZLA KAÇIRANLARA ÖZEL: DENGE ÇORBASI Diyetisyen Canan Aksoy, yılbaşı gecesinde yemeği ve içeceği fazla kaçıranlar için, gün boyunca yağsız salatayla birlikte tüketilebilecek bir çorba tarifi paylaştı. MALZEMELER 1 ADET TAVUK GÖĞÜSÜ ETİ 1 KAHVE FİNCANI KIRMIZI SARI MERCİMEK 1ORTA BOY SOĞAN 1 TANE PIRASA 1 TANE HAVUÇ 1 TANE KEREVİZ 1 ADET ISPANAK 1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER 1 TATLI KAŞIĞI TUZ 1 TATLI KAŞIĞI ZERDEÇAL HAZIRLANIŞI Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayıp tencerede hafifçe çevirin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı koyup çok hafif kavurun. Bütün sebzeleri yıkayıp temizleyin, ıspanak haricindeki sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın ve mercimekle beraber tencereye atın. Üzerine 5 - 6 bardak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca ıspanakları ince kıyım doğrayıp ilave edin. Tuz ve diğer baharatları atın, 6 - 7 dakika daha pişirin.