Hemen herkesin korkulu rüyası kansere, Türk çayı derman oluyor. Uzmanlar sayısız derde şifa olan vazgeçilmez içeceğin beyin tümörlerini engellediğini ve gerginliği de giderdiğini belirtiyor. TÜRK halkının vazgeçilmez içeceklerinden olan çay, kansere büyük darbe vuruyor... Sabahtan başlayıp günün her saati tüketilen bu eşsiz lezzet, barındırdığı antioksidanlardan dolayı kalp krizi, damar sertliği, koroner kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Yüksek tansiyonu engelliyor. Kansere karşı vücut direncini artırıyor. ABD, İngiltere, Japonya ve Kanada'da ayrı ayrı yapılan bilimsel çalışmalarda da çayın mucizevi etkisi göze çarpıyor. Ancak dünya genelinde çay üretimi için 40 farklı kimyasal kullanıldığı için faydasından çok zararı oluyor. Bilim insanları, elde edilen sonuçlarda yalnız Türk çayında ek kimyasalın olmadığını ve bu çayında özünde barındırdığı etken maddelerle vücudu serbest radikallerin gelişmesini engellediğini belirterek şunları söylüyor: Çay enerji tüketimini artırarak vücut ağırlığını azaltıyor. Ayrıca damar sertliği ve koroner kalp hastalıklarına, yüksek tansiyona karşı barındırdığı antioksidan maddelerden dolayı engelleyici etkisi var. Her türlü kansere karşı vücut direncini artırıyor. Çayda bulunan polifenollerin kronik hastalıklara karşı koruyucu etkisinin göz ardı edilmeyecek kadar önemlidir. Bilim insanları Türk çayının faydalarını ise şu şekilde sıralıyor: Türk çayı vücudun su dengesini koruma, kanser riskini azaltma, kanser yapıcı hücre oluşumunu engelliyor. Gerginlik ve uykusuzluğu gideriyor Sindirimi kolaylaştırıyor. Beyin tümörü riskini azaltıyor. Cilt sağlığı, bağışıklık sistemini 5 kat artırıyor. İshalin durdurulması ve böbreklerin daha iyi çalışması gibi yararlar sağlıyor. Vücuttaki mineral dengesini koruyor. Kireçlenmeyi önlüyor. Kemikleri güçlendiriyor. İdrarı temizliyor. Metabolizmayı yeniliyor. Kalp krizi riskini de azaltıyor. Hormonları güçlendirerek mutluluğu da artırıyor. KANSERLİ HÜCRELERİN BÜYÜMESİNİ ÖNLÜYOR Kanserli hücrelerin büyümesini engelleyen bir diğer besin ise kuru incir. İçerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak, gribal enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalıktan koruyor. Sindirimi kolaylaştırarak bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor. 'Benzaldehit' maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Ayrıca cildi güzelleştiriyor. Sinir sistemini yatıştırıyor. İncir içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak birçok hastalıktan koruyor. AYAK KOKUSUNA DA ÇARE Uzmanlar; demlikte içildikten sonra kalan çay posasının da atılmaması gerektiğini belirterek posanın da birçok yararı olduğunu söylüyor. Ilık çay dolu bir leğende 10 dakika tutulan ayaklarda koku kalmıyor! Posası süzülüp soğuyan dem ile gargara yapılması boğaz ağrısını alıyor. Çay posası kurutulup buzdolabına konulunca istenmeyen kokuları önlüyor. Vücudun ılık çayla ovalanması yağlanmayı engelliyor. Antibiyotik etkisi gösteren çay ile vücuttaki yaralar temizlenebiliyor. Sıcak çay ile ovulan ellerde balık veya soğan gibi istenmeyen kokular önlenebiliyor. Çay buharı gözdeki çapaklanmayı engelliyor. Şampuanla yıkandıktan sonra bir çaydanlık çayla durulanan saçlar pırıl pırıl oluyor. Yemek yerken dilinizi ısırdıysanız veya ağız içerisinde oluşan yaralar varsa çay gargarası ile kısa sürede tedavi ediliyor. Kaynak: Takvim