Özellikle sahurda şeker içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durulması konusunda uyarılarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, şekerli yiyecek ve içeceklerin daha çabuk acıkmaya neden olduğunu söyledi.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, "Bu aralar her yerde "ne yemeli? nasıl yemeli? ne kadar yemeli?" ile ilgili oluk oluk bilgi akıyor. Peki neden? Bu tedbirler niye? Gün ışığı varken yemek yemeyince ne oluyor? Kan şekeri düşüyor.
Yani açlık hali. Yani kan şekeri düşmesi. Yani Hipoglisemi. O nedenle doğru gıdalar yemeli. İftar ve sahur vakitlerinde dikkat etmeli" dedi.
Damardan ya da parmak ucundan alınıp ölçülen kan şekeri düzeyinin 50 mg/dl veya altına düşmesine hipoglisemi yani düşük kan şekeri dendiğini kaydeden Dr. Karagözoğlu, "Nedenleri, yemekleri ve ara öğünleri düzensiz saatlerde yemek, uzun süre yemek yememek, öğünlerde gereksinimden az karbonhidrat almak, her zamankinden fazla egzersiz yapmak, alkol kullanmak, kadınlarda adet kanamasının başlaması, soğuk/ılık ortamdan çok sıcak ortama geçmek, sindirim güçlüğü, mide boşalmasının gecikmesi, "Şeker Hastalığında" kullanılan ilaçların fazla miktarlarda ve düzensiz kullanılması, kan şekerlerinde kontrolsüz düşmelere neden olabilir" ifadelerini kaydetti .