Fazla kilolarından kurtulup, tatile fit bir vücutla girmek isteyenlere uzmanlar yağ yakan besinleri tavsiye etti. Listenin başını beyaz çay ile badem aldı... Yaza formda girmek isteyenler dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Kayan Tapan, 'Bazı besinler sayesinde, başta göbek bölgesi olmak üzere tüm yağlarınızdan kurtulmanız mümkün' dedi. Tuba Kayan Tapan, metabolizmayı hızlandıran besinleri şöyle sıraladı... BEYAZ ÇAY: Antioksidan kapasitesi yeşil çaydan daha fazladır. Omega-3 ile beraber alındığında yağlanmayı azaltıcı etkisi artar. Beyaz çay ve 10 adet badem kilo vermeyi sağlayacak iyi bir ara öğündür. YULAF: Yüksek lif içeriği sayesinde, metabolizmayı hızlandırır. ZENCEFİL: Çiğ ya da demlenerek tüketilen zencefil, vücut sıcaklığını arttırarak metabolizmayı etkiler. AVOKADO: Omega 3 ve protein içeriği yüksektir. Bu da tokluk hissi yaratır. Salataya katılan yarım avokado hem tok tutacaktır hem de yağ yakınımı artıracaktır. KAHVE: Kahvenin içindeki kafein metabolizmayı hızlandırır. Yarattığı etki sürekli olmayıp, saatlik hızlandırmalar yapmaktadır. ACI KIRMIZI BİBER: Kırmızı biberin içinde bulunan capsaisin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi mevcuttur. Ancak bu etki tüketildiği andan itibaren 3-4 saat sürer. KIRMIZI ET-PROTEİN: Düşük protein alımı kas ve su kaybına yol açıp, metabolizmayı yavaşlatır. Bir köfte kadar ette 6, bir su bardağı sütte 6, 5 yemek kaşığı kuru fasülyedede 5 gram protein vardır. SOMON: Yüksek miktarda Omega-3 içerir. Omega-3 alımı göbek yağlanmasını azaltmaya yardımcı olduğu gibi kalp-damar sağlığı açısından da oldukça önemlidir. SÜT-YOĞURT : İçeriğindeki kalsiyum ve yağ asitleri metabolizmayı hızlandırır. Karın bölgesindeki yağlanmanın azalmasını sağlar. ZERDEÇAL: Kanserle savaşıp kalp sağlığını koruyan zerdeçal, göbek yağlarını da yakar. Vücutta kullanılabilmesi için, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağı ile alınması gerekir. KETEN TOHUMU: İçerdiği Omega-3 ile karın bölgesindeki yağlanmanın azalmasında etkindir. ZAYIFLATAN TARİFLER ZENCEFİL İÇECEĞİ: 1 küçük muz, yarım yeşil elma, bir parmak taze zencefil kökü, 1 adet limon. Tüm malzemeyi katı meyve sıkacağından geçirerek için. PIRASALI MANTAR ÇORBASI: 3 pırasa, 1 küçük havuç, 1 kase mantar, 3 diş sarımsak, 3 kırmızı biber, 1 limon suyu, 1 yemek kaşığı fesleğen. Malzemeyi 10 dakika kaynatıp içerek tok ve zinde kalabilirsiniz. REZENE SALATASI: 1 adet rezene kökü, yarım demet tere, 3 dal taze soğan, 1 kaşık hardal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, yarım limon ekleyerek müthiş bir öğlen yemeği hazırlayabilirsiniz. BÖRÜLCE SALATASI: 250 gr haşlanmış börülce, 1 küçük soğan, 6 dilim kuru domates, 1 yemek kaşığı kapari, taze kekik, dereotu, 1 kaşık zeytinyağı, yarım limon suyu, karabiberi karıştırıp tüketin. AVOKADO: Çeyrek avokado, bir tutam karabiber, 1 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık limon suyu yağları yakar. YUMUŞAK İÇİMLİ Beyaz çay, siyah ve yeşil çayla aynı bitkinin yapraklarından üretiliyor. Açılmamış çay yapraklarına beyaz çay deniyor. Adını, üzerindeki beyaz tüylerden alıyor. Her ne kadar bu 3 çay aynı bitkiden üretilse de tatları farklı oluyor. Siyah çayın sert tadı, yeşil çayda hafif ve bitkisel bir tada dönüşüyor. Beyaz çay ise bu iki çaydan daha hafif aroması ve yumuşak içimiyle dikkat çekiyor...Kaynak:Takvim