Prof. Dr. Ömer Alabaz, mangal sevenleri uyardı ve şunları söyledi, "Kolon kanserinin oluşmasında hayvansal yağların tüketiminin etkili olduğu araştırmalar sonucu saptandı.
Özellikle kırmızı et ne çok yanmış, ne de az pişmiş olmalı. İsli, dumanlı, fazla kömürleşmiş döner veya mangal etlerinden uzak durulmalı.
Mangal alışkanlığı olanlar mangal ile et arasında 15 cm olmasına ve etin mangalda fazla kalarak kanserojen madde oluşturmamasına dikkat etmeli."
Prof. Dr. Alabaz, 1-31 Mart Kolorektal kanser farkındalık ayı nedeni ile yaptığı açıklamada Dünya çapında her yıl yaklaşık bir milyon kişiye kolorektal kanser tanısı konulurken, 500 bin hastanın kolorektal kanser nedeniyle kaybedildiğini, kolorektal kanserlerin erkekte ve kadında eşit oranda ve 3. sıklıkta görüldüğünü belirtti ve şöyle devam etti: