Buna – Etiyopya Ucundan kıyısından kahve ile biraz alakası olan herkes, Etiyopya'nın bu işin ana vatanlarından biri olduğunu bilir. Tüm dünyada en ünlü zincir markaların kullandığı Etiyopya kahveleri, anavatanında öyle tüketiliyor ki, abartı mı yoksa keyif mi ayırt etmek zor. Türkiye'deki yoğun çay tüketimine oldukça benzeyen bunanın yapılışı da içimi de bir ritüel. İbikli büyük bir kapta hazırlanıp kömür ateşinde bolca pişirilen buna, küçük fincanlar ile servis ediliyor ve genelde bir fincan yeterli olmuyor. Pharısaer – Almanya Bir kahvenin ait olduğu ülkeyle ne denli bütünleşebileceğinin en güzel örneği bir Türk kahvesi, iki Almanya'nın Pharisaer'ıdır. Kahve ailesinin hiç şüphesiz efsanelerinden olan Pharisaer, kahve ile alkol kültürünün naif birleşiminden oluşuyor. Rom, çırpılmış krema ve filtre kahvenin muhteşem uyumu Almanya'nın bohem sokaklarında içinizi ısıtıyor. Çaylı Kahve– Çin Çin'de oldukça sık tüketilen içeceklerin başında çaylı kahve geliyor. Sütle hazırlanmış çayın içine atılan kahve çekirdekleri, ortaya öyle güzel bir lezzet çıkarıyor ki, bağımlısı olmamak elde değil. Hong Kong'da tahmin edilen fazla tüketilen bu kahveye özellikle çay tutkunu Türkler bayılıyor. Fas- Baharatlı Kahve Büyülü berberi kültürünün günümüze taşıdığı en özgün lezzetlerden biri hiç şüphesiz baharatlı kahvedir. Fas'a dair bilinen her şeyin içinde mutlaka biraz baharat vardır. Yemekte, tedavide, boyada ve birçok farklı alanda sıkça tüketilen baharatın en çok yakıştığı ürünlerden biri olan kahve, argan yağı ile birlikte Fas turları sırasında en çok ilgi gören ürünlerden biri. İçinde karabiberden muskata, susamdan tarçına kadar çeşit çeşit baharatın bulunduğu kahve, Fas'ın her noktasında kolayca bulunabiliyor. Vietnam, Norveç, İsveç, Macaristan – Yumurtalı Kahve Kahve türleri arasında en ilginci olan yumurtalı kahve, tahmin edilenden çok daha büyülü bir lezzete sahip. En çok Vietnam'da tüketilen yumurtalı kahveye Norveç, İsveç ve Macaristan gibi ülkelerde de rastlamak mümkün. Fakat en özgün ve en lezzetli olanı Vietnam'da yapılanı. Yapanın ustalığına ve özgünlüğüne göre kullanılan malzeme bir eksik bir fazla olsa da, genel itibariyle yumurtalı kahvenin şöyle yapıldığını söyleyebiliriz; yumurtanın sarısına toz şeker eklenerek 5 dakika kadar çırpılır. Karışıma dünyaca ünlü Vietnam kahvesi eklenir ve sıcak olarak tüketilir. Reçel ve sütün de isteğe göre kullanıldığı bu kahve aynı zamanda tam bir protein deposu.