Yapılan son araştırmalar düşünme gücünü artıran, kansere karşı koruyan havucun aynı zamanda iktidarsızlığa karşı mükemmel bir güç olduğunu ortaya koydu... Bol miktarda A vitamini barındıran havuç B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengin. Ayrıca karoten, şeker ve fosfor içeriyor. Tüm bu bileşenlerle birlikte havuç, cinsel dürtüyü artırma ve güç verme özelliğiyle öne çıkıyor. Havucun iyi geldiği hastalıklardan bazıları şöyle sıralanıyor: Bağırsakları çalıştırarak sindirime yardımcı olur. İdrar ve gaz söktürücüdür. Kabızlığı giderir, ishali keser. Bağırsak iltihaplarını ve böbrek ağrılarını giderir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Vücuda kalbe ve gözlere kuvvet verir. Bitkinliğe, yorgunluğa ve kansızlığa iyi gelir. Astım bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına ve öksürüğe karşı faydalıdır. Kansere karşı koruyucudur. Kandaki kolesterol oranını düşürür. Kalp hastalıkları ve damar sertliğine faydalıdır. Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Menopoz dönemi sonrasında kadınlarda göğüs kanserlerine yakalanma riskini yüzde 20 oranında azaltıyor. İdar artırıcı, kurt düşürücü ve regl dönemi sancılarını giderici etkileriyle dikkat çekiyor. Havucu soymadan kabuğuyla yemek tüm bu yararlarından faydalanmak için şart olarak görülüyor. Bazı gıda zehirlenmelerini de havuç önlüyor. Vücut direncini artırarak, hastalıklara karşı koruyucu kalkan görevi görür. Tok tutma özelliğinden dolayı diyet yapanlara atıştırmalık olarak öneriliyor. Ağızdaki bakterileri temizleyerek diş sağlığını koruyor...KAYNAK:TAKVİM