Eklem ağrıları her yaştan insanın kabusu haline geldi. İngiliz beslenme uzmanı Shona Wilkinson, hemen ağrı kesicilere sarılmak yerine bol bol kırmızı biber tüketmek gerektiğini söyledi... Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan hareketsiz yaşam ve obezite, eklem ağrılarına davetiye çıkarıyor. Romatizma, bazı vitamin eksiklikleri, dolaşım bozuklukları, sinir ucu iltihaplanmaları, spor yaralanmaları, kırık veya çatlakla ayrı ayrı birer ağrı nedeni olabilir. Bazen de bu ağrıların kökeni psikolojiktir. Aslında doğal çözümlerle bu ağrıları hafifletebilirsiniz. Yemeklerimizin vazgeçilmezi kırmızı acı biberin faydalarını İngilizler de keşfetti. Beslenme uzmanı Shona Wilkinson 'Avuç avuç ilaç içmek yerine ağrılarınızı doğal yöntemlerle kesebilirsiniz' dedi. Acı biberden elde edilen madde olan capsaicinin ağrıları kestiğini söyleyen Wilkinson, 'Kırmızı acı biberin eklem iltihabı ve ağrılarına karşı rahatlatıcı etkisi vardır. Yapılan bir çalışmada şiddetli eklem ağrısı çekenlere capsaicin enjekte edilmiş ve hastaların ağrıları büyük oranda geçmiştir. Bu nedenle acı biberi, salatalarınızdan sandviçlerinize kısacası tüm yemeklerine ekleyebilirsiniz' tavsiyesinde bulundu. KIRMIZI BİBERİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ... Mide rahatsızlığı, bağırsak gazını düzenleme, mide ağrısını kesme, diyare tedavisi ve mide kramplarında doğal bir çare olarak sindirime yardımcı olmak için kullanılır. Zayıf dolaşımın iyileştirilmesi, aşırı kan pıhtılaşmasının tersine çevrilmesi, yüksek kolestrolün düşürülmesi ve kalp hastalığının engellenmesi gibi koşullar için de kullanılır. Cilt üzerine uygulandığında çok kuvvetli ağrı giderici özelliklere sahiptir. Beyin, ağrı mesajları taşıyan kimyasal maddenin etkisini azaltır. Meme, prostat, yemek borusu, mide, mesane, karaciğer ve akciğer gibi birçok kanser hücresini öldürdüğü tespit edilmiştir. Kırmızı biber C vitamini açısından zengindir. C vitamini oranı limondan daha çoktur. Doğal metabolik hızı artırma özelliğine sahip olmakla beraber bu özelliği ile aynı zamanda iştah açıcı etki de göstermektedir. Kolera ve gut hastalıklarının tedavisinde kullanılmakta, kramp ağrılarının geçirmede etkili olmaktadır. Terlemeyi artırarak vücuttan toksin atılmasına yardımcı olmaktadır. ÖNEMLİ UYAR I! Ağrı çok şiddetli değil ama uzun süreliyse ve bir türlü geçmiyorsa kronik bazı hastalıkların sonucu olabilir. Bu durumda vakit kaybedilmeden mutlaka bir hekime başvurmalı ve ağrının altta yatan nedeni için çeşitli tetkikler yaptırılmalıdır. Sağ omuza veya bele vuran ağrıların altından kalp krizinin bile çıktığı belirlenmiştir. BU FORMÜLÜ DENEYİN Masaj için özellikle susam yağı iyi bir baz yağdır. Bu yağın içine kırmızı pul biber özü, nane yağımenthol, melisa yağı, karanfil yağı gibi karışımlar ekleyerek ağrılı bölgeyi rahatlatabilirsiniz. Kırmızı pul biber özlü yağlar ısıtıcı, ağrı kesici ve antiromatizmal etkisiyle yararlıdır. Eğer üşüme değil de yanma varsa, o zaman da tersine soğutucu etkili menthollü yağlar daha iyidir. BÖĞÜRTLEN MUCİZESİ Shona Wilkinson böğürtlenin de cildin elastikiyetini iyileştirdiğini söyledi. Ünlü uzman özellikle çayının her derde deva olduğunu belirtti. İşte kurutulmuş böğürtlen yapraklarından hazırlanan çayın faydaları... Aşırı adet ağrılarını keser. Bağırsakları çalıştırır. Uyku bozukluğuna iyi gelir. Aşırı hassaslığı giderir. İdrar yolu enfeksiyonu tedavisinde kullanılır. Eklem ağrılarına iyi gelir. Kanı temizler. Soğuk algınlığı ve grip hastalığına iyi gelir 6 Rinit tedavisinde kullanılır. Deri döküntüsü zamanı içilir. Hipertansiyona iyi gelir. Ateroskleroza iyi gelir. Kanamayı durdurur. Terletici etkiye sahiptir. İdrar söktürür. Diyabet hastalarının metabolizmasını artırır. İştah artırır. Hafif bir antibakteriyal özelliklere sahiptir. Kaynak: Takvim