Dutun sağlığınıza olan faydalarını duymuşsunuzdur. Dutun sağlığımıza sağladığı faydalar kadar, dut yaprağı da sağlığımız için oldukça faydalıdır. Dut yaprağının tüm faydalarından verimli bir şekilde faydalanabilmek için dut yaprağı çayı, dut lapası gibi her türlü yöntemle kullanabilirsiniz. Ateş düşürücü etkisi vardır Dut yapraklarından hazırlanan çayın tüketilmesi ateş düşürücü etkisini görmenize yetecektir. Romatizmal ağrılarda Dut meyvesi, birçok hastalığa iyi geldiği gibi romatizmal ağrılara, böbreklerdeki ağrılara, kansızlık, stres, yorgunluk gibi rahatsızlıklara da iyi gelir. Vitamin deposu Dut içerisinde A,C,K vitaminlerinden bolca barındırmaktadır. Bu sayede antioksidan özelliği bulunmaktadır. Karaciğere faydalıdır Dut yaprağının karaciğerdeki hücreleri temizlemesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Soğuk algınlığı, boğaz Ağrısı Dut yaprağının faydaları arasında boğaz ağrısı ve bronşit tedavisi de yer almaktadır. Dut yaprağının faydaları arasında yer alan öksürük giderici etkisinden yararlanmak için, dut yaprağının çayı yapılmalı ve bu çayın, Sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden önce, aç karnına içilmesi önerilmektedir. Kan şekerini dengeler Dut yapraklarından oluşan çayı içmek aynı zamanda kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olmaktadır. Ağrı kesici Ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Dut yaprağından yeterli miktarda fayda sağlamak için çayının tüketilmesi gerekir. Dut yaprağı çayı sağlık açısından oldukça önemlidir. Dut yaprağı çayının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz. İdrar söktürücüdür Dut yaprağı çayının idrar söktürücü etkisi vardır ve vücudunuzdaki ödemi atmanıza yardımcı olur. Egzama hastalığı Dut yaprağının egzama hastalığında destek amaçlı kullanıldığı bilinmektedir. İşte dutun sağlığımıza olan faydaları… Sindirimi düzenler Dut meyvesi de dut yaprağı gibi sindirimi düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Karın bölgesinde oluşan aniden gelen kramplara ve kabızlık sorununa dut oldukça iyi gelir. Kansızlık tedavisinde kullanılır Dut içerisinde yüksek oranda demir barındırır. Dut tüketmek kansızlık sorununuzun giderilmesine yardımcı olacaktır. Antioksidan kaynağıdır Dut yaprağı ölçülü miktarda tüketildiğinde vücuttaki serbest radikallerin gelişmesine engel olur. Dut yaprağında yer alan antioksidan miktarı serbest radikallerin gelişmesine engel olur. Kalp sağlığı açısından önemlidir Dut yaprağının kalp rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Dut yaprağının faydalarından kalp için yararlanmak isteyenlerin, dut yapraklarını, alıç çiçekleri ile birlikte kaynatarak, elde edilen karışımın suyunu içmeleri gerekmektedir. Dut yaprağı çayı nasıl yapılır? Malzemeler 4 adet kurutulmuş dut yaprağı 1 litre su İlk olarak suyu bir kabın içerisinde kaynatın. Kaynayan suyun içerisine 4 adet kurutulmuş dut yapraklarını ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 2 saat boyunca demlenmesini sağlayın. Demleme işlemini gerçekleştirdikten sonra çayınızı akşam ve sabah olmak üzere günde iki bardak tüketebilirsiniz. Dut yaprağı çayını yemeklerden önce içmek daha faydalı olacaktır. Dut yaprağı kadar dutun da sağlığımıza bir çok faydası bulunmaktadır. Dutun faydalarından da kısaca bahsedebiliriz.