Tarçın: -Tarçın yağların yakılarak kilo verilmesini sağlayan bir baharattır. -Özellikle yoğurdun içine konularak tüketildiğinde şekeri dengeler tokluk hissi verir. Zencefil: - Zencefil Türk ve dünya mutfağında sık kullanılan bir baharattır. - B, C ve E vitaminleri bakımından zengin olan zencefil tok tutma hissi verdiği için diyet yapanlar tarafından kullanılır. -Aynı zamanda kalsiyum, potasyum, bakır ve çinko barındıran zencefil vücuttaki yağların yakılmasına da yardımcı oluyor. Karabiber: -Kara biber yüzyılladır insanlar tarafından hem yiyecekleri tatlandırmada hem de ilaç yapımında kullanılıyor. -Karabiberin bir faydası daha var. Karabiber kan dolaşımını hızlandırarak yağların yakılmasını sağlıyor. Pul biber: -Kırmızın biberin içinde bulunan kapasain maddesi sayesinde vücut ısıssını artırır ve yağların yakılmasına yardım eder. -Ayrıca kırmızı biber kolesterolu düşürür. Biberiye: -Zayıflamak isteyenler için biberiye bulunmaz bir nimettir. Biberiye bağırsakları çalıştırır. -Bununla birlikte yağların yakılmasına yardım eder. -Bedeni dinlendirir. Zerdeçal: -Zerdeçal da yağ yakan baharatlar arasındadır. -Yoğurt ile tüketildiğinde çok faydalıdır. -Metabolizmayı hızlandırır