Emekli zammı son dakika gelişmeleri ile takip ediliyor. Bakan Işıkhan'ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de çalışmalara destek veriyor. Meclise sunulacak çalışmalar arasında yer alan emekli maaş zammı 2024 Ocak ayı için araştırılıyor. Öte yandan beklenen çalışmalar arasında ev hanımlarına emeklilik, esnafa EYT gibi çalışmalar da yer alıyor. SSK Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işlemleri başladı. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak? İşte, emekliye zam son durum…
EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE ÖDEMESİ GELİYOR!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 9 Ekim Pazartesi günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplandı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçerek alınan kararları açıklayan Başkan Erdoğan, emeklilere müjde verdi.
Başkan Erdoğan, açıklamasında ''Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık.'' ifadelerini kullandı.
Ek emekli ödeneği, Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak.
BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİ DÜZENLEMESİNDE SON DURUM
Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Vedat Işıkhan emekli maaşları hakkında açıklamada buludu:
"Hafta başında Sayın Cumhurbaşkanımızın da duyurduğu üzere 12,2 milyon emeklimizi kapsayan 5 bin liralık ödememizin kararını açıkladık. İnşallah yılbaşı itibarıyla da maaşlarda yapılacak iyileştirmelere dair yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak gereken adımları atacağız. Ben buradan bir kez daha hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.
BAKAN ŞİMŞEK'TEN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı SSK, Bağ-Kur emekli zammı için çalışmalarına devam ediyor. Son durum Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklandı:
"En düşük emekli maaşı Aralık 2022'de 3.500, bugün 7.500 TL, en düşük memur maaşı da yine manşet enflasyonun en az iki katı kadar arttı, reel olarak bizim büyümemizin çok ötesinde toplumun tüm kesimlerine reel olarak çok büyük artışlar verdik.
Önümüzdeki dönemde emeklilerimizi tabii iki önceliklendireceğiz, ama enflasyonu tek haneye indireceksek gelirler politikamızın da buna uygun olması gerekiyor, öteki türlü bir sarmala giriyorsunuz, bu kısır döngüyü kırmamız lazım, bu kısırdöngüyü para politikasını rasyonelleştirerek, mali politikası ile yapacağız"