İkinci el otomobilde fiyatlardaki düşüş yaklaşık yüzde 20'yi buldu. Fiyatlar üzerimdeki köpüğün erimeye devam etmesiyle satışlar da artmaya başladı.
FİYATLAR DÜŞÜYOR
İkinci el otomobilde pandemi sonrası artan fiyatlar son dönemde düşmeye başladı. Pandemi döneminde otomobil üretiminde yaşanan aksaklıklar fiyatlara artış olarak yansımıştı.
EN ÇOK TALEP EDİLEN OTOMOBİLLER BELLİ OLDU
En çok talep edilen otomobillerin de orta segment araçlar olduğu belirtiliyor. Lüks kategorideki araçlara kredi bulunamaması da orta segment araçların daha çok talep edilmesine etki ediyor.
"KÖPÜK FİYATLAR ORTADAN KALKTI"
Otomobil satışlarındaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan oto galerici Gökhan Ardeşen fiyatların düşüş trendinde olduğunu söyledi. Ardeşen, otomobil fiyatlarındaki köpük fiyatların ortadan kalktığını belirterek "Otomobiller fahiş fiyat istenmediği takdirde alınıp satılabiliyor.
BAKANLIĞIN TEDBİRLERİ MEYVELERİNİ VERİYOR
Pandemi sonrası görülen fiyatlarda sürekli artış trendi son buldu. Yatırım için araç alanlar piyasadan çekildi. Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler ile stokçuluğun da önüne geçildi. İkinci el otomobil pazarı son günlerde hareketlenmeye başladı'' dedi.