YÜKSEK HIZLI TREN (YHT) GARI'NIN YÜZDE 99,5'İ TAMAMLANDI
Günümüz teknolojisi ve mimari anlayışının yanında hız ve dinamizmi simgeleyecek Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nın yüzde 99,5'i tamamlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, inşası devam eden Ankara YHT Garı'nda incelemelerde bulunarak projenin son durumu hakkında TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun olarak 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı ve 8 bin 500 kilometre hızlı tren ağıyla donatılması hedefiyle 2014'te inşasına başlanan ve yüzde 99,5'lik ilerleme sağlanan Ankara YHT Garı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
YAP-İŞLET-DEVRET (YİD) MODELİYLE İNŞA EDİLDİ
Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle inşa edilen Ankara YHT Garı, ilk etapta günlük 20 bin, ilerleyen zamanlarda ise günlük 50 bin yolcuya hizmet verecek. Yolcu taşıma ve hızlı tren işletmesi TCDD tarafından yürütülecek gar, hizmete girişinden itibaren 19 yıl 7 ay süre ile yüklenici firma tarafından işletilecek. İşletme süresi sonunda ise TCDD'ye devredilecek.
ANKARA'NIN PRESTİJ ESERİ OLARAK YER ALACAK
Ulusal ve uluslararası standartlar dikkate alınarak inşa edilen Ankara YHT Garı, Ankaray, Başkentray, Batıkent, Sincan, Keçiören ve havalimanı metrolarıyla bağlantılı olacak. Tarihi değerinin korunmasına özen gösterilen gar; mimarisiyle, sosyal donatılarıyla ve ulaşım kolaylığıyla TCDD ve Başkent Ankara'nın prestij eserleri arasında yerini alacak.